Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την καθυστέρηση στο αίτημα των κατοίκων της Κω για αποζημιώσεις

Copyright 2017 The Associated

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την πολύμηνη καθυστέρηση στο αίτημα των κατοίκων της Κω για αποζημιώσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει «το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμα στο επείγον αίτημα για την ενεργοποίηση του "Ταμείου Αλληλεγγύης" της ΕΕ για αποζημιώσεις λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Κω».

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην Ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τέσσερις μήνες μετά την υποβολή αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις ζημιές σε υποδομές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Κω και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, μετά το σεισμό, το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει γίνει εκρηκτικό, όπου οι μαθητές του 1ου, 2ου ΓΕΛ, καθώς και του 1ου Γυμνασίου της Κω αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο με καθεστώς διπλοβάρδιας.

Αντίστοιχα οξυμένα προβλήματα και ζημιές προκάλεσε ο σεισμός σε μια σειρά δημόσιους χώρους, λιμενικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικά μνημεία.

Ερωτάται η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου:

-- Ποιος είναι ο λόγος της πολύμηνης καθυστέρησης για την απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων της Κω;

-- Τι μέτρα θα λάβει η Επιτροπή προκειμένου να αποδοθούν άμεσα και πλήρως οι σχετικές αποζημιώσεις στο ύψος των επειγουσών και πιεστικών αναγκών του νησιού, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...και υποκρισία (2018-07-31 00:00:00.0)
Καμία οικονομική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Κω (2017-08-30 00:00:00.0)
Παρέμβαση γα την άμεση αποζημίωση των σεισμοπαθών (2017-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org