Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
2ο ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μαθητές και ποντίκια

Αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό κυβέρνησης και δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη βρίσκονται τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που από τον περασμένο Νοέμβρη εξακολουθούν να κάνουν μάθημα παρέα με τα ποντίκια.

Χτες, μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΕΕΕΚ, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία κατήγγειλαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας και δήμου, το πρόβλημα παραμένει. Και ενώ δεν δίνεται λύση, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να συνεχίσουν να κάνουν μάθημα παρέα με τα ποντίκια.

Στις 31/1/18 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από την οποία ενημερώθηκαν ότι αναμένεται η πιστοποίηση καταλληλότητας του κτιρίου για να λειτουργήσει το σχολείο.

Λίγες μέρες μετά, το σχολείο επαναλειτούργησε, αν και καθημερινά στους χώρους του βρίσκονται περιττώματα ποντικών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να προχωρήσουν οι αναγκαίες επισκευές στο σχολείο, για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες που έγιναν για απολύμανση. Αν και θεωρούν ότι όσες παρεμβάσεις και να γίνουν, το πρόβλημα θα εξακολουθεί, καθώς το 2ο ΕΕΕΕΚ στεγάζεται σε κτίριο που έχει μισθωθεί από ιδιώτη, παλιά ήταν βιοτεχνικός χώρος και περιβάλλεται από αποθήκες και χώρους που μπορούν εύκολα να γίνουν εστίες για ποντίκια.

Ξεκαθαρίζουν έτσι ότι οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου και, μέχρι τότε, με τη μεταφορά του σχολείου σε άλλο κατάλληλο κτίριο.

Συνολικά στο σχολείο φοιτούν 40 παιδιά, που έχουν ειδικές ανάγκες και αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, νοητική υστέρηση, αυτισμό, τύφλωση - μερική όραση, σοβαρές και ελαφριές κινητικές δυσκολίες, επιληψία), γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ευάλωτη την υγεία τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org