Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Ομόνοια από αύριο

Αλλάζει ριζικά από αύριο τα μεσάνυχτα η κυκλοφοριακή δομή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έργων ανάπλασης στην περιοχή της Πλατείας Ομονοίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν και μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, αφορούν μονοδρομήσεις - αμφιδρομήσεις οδών, αλλαγές στη φορά κυκλοφορίας, αλλαγές λεωφορειακών γραμμών κλπ.

Ειδικότερα, από αύριο τα μεσάνυχτα:

  • Μονοδρομούνται οι οδοί Πειραιώς από τη Μενάνδρου μέχρι την Ομόνοια, Αγίου Κωνσταντίνου από την Ομόνοια μέχρι την Πλ. Καραϊσκάκη, Νικηφόρου από τη Ζήνωνος μέχρι την Αγίου Κωνσταντίνου και η οδός Ακομινάτου από την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την οδό Δεληγιώργη.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αθηνάς, από την Πλ. Ομονοίας μέχρι την οδό Λυκούργου, η οποία πεζοδρομείται. Η ίδια απαγόρευση θα ισχύσει και στη Ζήνωνος, από την οδό Νικηφόρου μέχρι την οδό Δεληγιώργη.
  • Η Αιόλου, από την Πανεπιστημίου μέχρι τη Σταδίου, μετατρέπεται σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, ενώ αμφιδρομείται το νότιο ημικύκλιο της Πλ. Ομονοίας από την Πανεπιστημίου μέχρι την Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία από την 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι την Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στη Σωκράτους, από την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι και την Πειραιώς και στην Πειραιώς από τη Σωκράτους μέχρι τη Μενάνδρου δημιουργούνται λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επηρεάζουν κυρίως τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, που μέχρι σήμερα διέρχονται από την Αγ. Κωνσταντίνου. Λόγω της μονοδρόμησης της Αγ. Κωνσταντίνου, θα διέρχονται πλέον από την Πειραιώς και την οδό Κολοκυνθούς.

Οπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, οι αλλαγές αφορούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών: Ανω Κυψέλη - Πετράλωνα (035), Ομόνοια - Ακαδημία Πλάτωνος - Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (051), Λόφος Σκουζέ - Δάφνη (057), Πλ. Κουμουνδούρου - Ακαδημία - Αγορά (100), Πετράλωνα - Ανθούπολη (731), Αβέρωφ - Προύσσης (813), Ταύρος - Γουδί (815) και Ομόνοια - Ανω Αγ. Βαρβάρα (839).

Στα τρόλεϊ αλλάζουν τα δρομολόγια των γραμμών: Πλατεία Αττικής - Τζιτζιφιές (1), Ζάππειο - Περιστέρι (12), Αθήνα - Π. Ράλλη - Νίκαια (21) και Πετράλωνα - Κουκάκι - Ομόνοια (23).

  • Από τη διοίκηση των ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι από αύριο Παρασκευή η απαγόρευση του καπνίσματος, που ισχύει σήμερα στους σταθμούς του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι και τη Βικτώρια, επεκτείνεται από αύριο Παρασκευή και στους υπόλοιπους σταθμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ