Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στη μαγνητική κάρτα

Να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και αντιδρούν αγωνιστικά στη χρήση μαγνητικής κάρτας στις εισόδους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας επιχειρούν η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) και ο πρόεδρός της, εντεταλμένος για τον αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, Γ. Κωσταρόπουλος.

Θορυβημένη από την επιτυχία που είχε η αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην μαγνητική κάρτα την οποία οργάνωσε την Πέμπτη 1 Φλεβάρη - πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας του μέτρου - η Επιτροπή Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, η ΔΕ επιχείρησε από την επόμενη μέρα κιόλας, με την απειλή της αστυνομίας, να σταματήσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις που συνεχίζονται. Ομως, η τρομοκρατία δεν πέρασε και για μία ακόμα φορά οι πόρτες στην «Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων» άνοιξαν, με τη δυναμική επέμβαση της Επιτροπής, των αθλούμενων και των γονιών.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διόδια στον αθλητισμό και τονίζει: «Αντί να ανησυχεί η ΔΕ του ΕΑΚΛ για το ποιος μπαίνει και βγαίνει από τους αθλητικούς χώρους, καλά θα κάνει να ανησυχεί για τις συνθήκες που συναντάει κάποιος όταν μπει. Αυτό που θα έπρεπε να την ανησυχεί πραγματικά και γι' αυτό να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο είναι η υγεία όσων μπαίνουν για να γυμναστούν. Γι' αυτό αντί να σκορπάει χιλιάδες ευρώ για face control, θα έπρεπε να έχει εκεί το ανάλογο ιατρικό προσωπικό για να εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όσους μπαίνουν για να γυμναστούν».

Η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν προπονητές, αθλητές, γονείς αθλουμένων κ.ά., διεκδικεί:

-- Να σταματήσει η λειτουργία της μαγνητικής κάρτας, που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου και σε μαζικό φακέλωμα των αθλούμενων.

-- Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΕΑΚ στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών του. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του.

-- Να φτιαχτούν υποδομές για άτομα με αναπηρίες και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του «Αλκαζάρ» (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό), για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.

-- Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.

-- Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε «Αλκαζάρ» και Νεάπολη, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και στα σωματεία του μπάσκετ και του κλασικού αθλητισμού, που κάτω από διάφορους εκβιασμούς αναγκάστηκαν να πάρουν κάρτες, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο να ακυρωθεί στην πράξη η χρήση της μαγνητικής κάρτας.

  • Στο μεταξύ υπερψηφίστηκε, υπό μορφή ψηφίσματος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, το υπόμνημα που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα, στο οποίο εκφράζεται η αντίθεση στην απόφαση της ΔΕ, που επιβάλλει η είσοδος στους χώρους του ΕΑΚ να γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πύλης με τη χρήση μαγνητικής κάρτας.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org