Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στα τέλη του ερχόμενου Μάη με θέμα τη νομιμοποίηση ή όχι των εκτρώσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, που εξακολουθούν να αποτελούν θέμα ταμπού για τους πιστούς του καθολικού δόγματος. Η ιρλανδική Βουλή θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα τη σαφή ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

ΣΑΝΑΑ.-- Αυτονομιστές της νότιας Υεμένης πήραν χτες τελικά τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Αντεν, έπειτα από μάχες δύο ημερών με ενόπλους της φρουράς του πρώην συμμάχου τους, Προέδρου Χάντι. Η εξέλιξη φάνηκε να τρέπει σε φυγή τον πρωθυπουργό Αχμεντ Ομπάιντ μπιν Ντάγερ και αρκετούς υπουργούς, που αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο στη Σ. Αραβία. Ανήρτησαν μάλιστα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με τη σημαία της Νότιας Υεμένης πάνω από την πύλη της βάσης, όταν αυτή υπήρχε ανεξάρτητα από τη Βόρεια Υεμένη έως το 1990.

ΒΗΡΥΤΤΟΣ.-- Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετέβη χτες στον Λίβανο από την Ιορδανία, συναντώντας εκεί 126 Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην αποστολή κυανοκράνων UNIFIL του ΟΗΕ από το 2006. Ο Σταϊνμάγερ ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στον Λίβανο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με όλο το φάσμα της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

ΚΑΪΡΟ.-- Εκπρόσωποι του «Αστικού Δημοκρατικού Κινήματος» που απαρτίζεται από οκτώ κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, κάλεσαν τους Αιγύπτιους ψηφοφόρους να απόσχουν από τις προεδρικές εκλογές της 26ης Μάρτη, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, για αυταρχισμό και υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας. Προχτές, οι εκπρόσωποι άλλων πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν προτείνει μποϊκοτάρισμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ Αλ Μότζεμπ ανακοίνωσε ότι από τους 381 υπόπτους, που ανακρίθηκαν στις αρχές Νοέμβρη στο πλαίσιο «εκστρατείας κατά της διαφθοράς», οι 56 παραμένουν υπό κράτηση. Πρόσθεσε ότι από εξωδικαστικούς συμβιβασμούς συγκεντρώθηκαν πάνω από 107 δισεκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ