Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Συμβολικές καταλήψεις σε γραφεία του ΕΦΚΑ

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, στην Αθήνα, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, καταγγέλλοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα των κτιρίων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ υποχρεώνει τις 80 καθαρίστριες του Ταμείου να καλύπτουν ανάγκες πολλών κτιρίων, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εξουθενωτικούς όρους εργασίας και καθημερινές μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς γραπτές εντολές μετακίνησης και χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η διοίκηση του ΕΦΚΑ πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα του νέου υπερ-Ταμείου, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι νιώθουν στο πετσί τους το πραγματικό νόημα αυτών των δημοσιονομικών "επιτυχιών"», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, και προσθέτουν ότι το πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας «θέτει επιτακτικά ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους», ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι υπηρεσίες «συστεγάζονται με ΚΕΠΑ και ιατρεία ΕΟΠΥΥ».

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διεκδικούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, με συγκροτημένα δικαιώματα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας όλων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Αντίστοιχες συμβολικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στη Θεσσαλονίκη, στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (Αριστοτέλους) και στα γραφεία του ΟΑΕΕ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των καθαριστριών που έληξαν στις 31 Δεκέμβρη και πλέον αναγκάζονται να καθαρίζουν τους χώρους των γραφείων μόνοι τους, με δικά τους μέσα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ