Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Διαμαρτυρία για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στα επιδόματα ανεργίας

Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στο νησί δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα, παρότι βρίσκονται στην ανεργία εδώ και τρεις μήνες...

Από την πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στη Ρόδο, στις 12 Γενάρη
Από την πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στη Ρόδο, στις 12 Γενάρη
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Ρόδου για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας καλούν αύριο, Παρασκευή, στις 11.30 π.μ., τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Mira Mare Wonderland», «Sheraton» και «Amilia Mare - Paradise Village».

Τα τρία συνδικάτα καλούν τους ανέργους και τα σωματεία, ιδιαίτερα σε κλάδους με υψηλά ποσοστά εποχικών εργαζομένων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, χιλιάδες άνεργοι και απολυμένοι στο νησί δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην ανεργία για τρεις μήνες.

«Η απαράδεκτη κατάσταση στον ΟΑΕΔ είναι αυτές τις μέρες το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των εποχικών εργαζομένων που συνωστίζονται για ώρες, περιμένοντας να δηλώσουν "παρουσία" στο τοπικό υποκατάστημα της Ρόδου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Προσθέτουν ακόμα ότι οι άνεργοι που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους τον περασμένο Δεκέμβρη, πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να πληρωθούν μετά το Φλεβάρη.

Πολύμηνες καθυστερήσεις είχαν παρατηρηθεί και την περσινή χρονιά, ενώ στα αιτήματα των σωματείων να δοθεί λύση, υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ περιορίστηκαν σε διαβεβαιώσεις που αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα.

«Δεν φτάνει που το επίδομα ανεργίας είναι επίδομα της ντροπής, που δεν φτάνει ούτε για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, δεν φτάνει που το παίρνουμε για τρεις μήνες μόνο, λες και τους άλλους μήνες που είμαστε άνεργοι θα μπούμε σε χειμερία νάρκη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την εξευτελιστική κατάσταση», τονίζουν τα σωματεία και διεκδικούν: Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα επιδόματα των ανέργων. Να δώσουν λύση κυβέρνηση, ΟΑΕΔ και όποιος ευθύνεται.

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ

Στο μεταξύ, μέτρα για την καταβολή των επιδομάτων στους ανέργους ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας.

«Στο υπουργείο είναι γνωστή η υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, την οποία βρίσκει κάθε φορά πρόφαση για την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων, αλλά αδιαφορεί πλήρως και συνειδητά για τη λύση του προβλήματος», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, είναι πρόκληση να επιδοτεί η κυβέρνηση τουριστικές μονάδες «με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνουν και να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους - ενώ έχουν θησαυρίσει από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων τους - και αντίστοιχα στους εργαζόμενους να στερείτε τη δυνατότητα επιβίωσης των οικογενειών τους, καθυστερώντας και τα τελευταία ψίχουλα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ