ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ |
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ γεννήθηκε το 1915 στο Συκούριο Λάρισας. Ηταν υπεύθυνος περιοχής Κίσαβου, Μαυροβουνίου και Αγιάς του Εργατικού ΕΑΜ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ (Βάσος) ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ γεννήθηκε το 1918 στο Συκούριο Λάρισας. Οργανωτής της νεολαίας της ΕΠΟΝ Συκουρίου. Το Γενάρη του 1944 κατετάγη στον ΕΛΑΣ και το Μάρτη αποσπάσθηκε στο 2ο τάγμα του 54ου συντάγματος. Στην υποδειγματική διμοιρία της ΕΠΟΝ ήταν καπετάνιος και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες.
Αταλάντευτοι μέχρι το τέλος της ζωής τους στις ιδέες τους και στην ιδεολογία τους, μέλη του ηρωικού ΚΚΕ. Τιμώντας τη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.
Τα παιδιά και τα εγγόνια τους
***
ΦΩΤΟ 3
Στη μνήμη των γονιών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη) και ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ καθώς και του αδελφού μου ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της Α΄ ΚΟΒ Δημοσίου.
Αγωνίστηκαν ακούραστα και αταλάντευτα από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία τους πνοή. Παραμένουν πάντα ζωντανοί στη μνήμη και την καρδιά μας, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, στα οποία αφιέρωσαν με συνέπεια και αφοσίωση όλη τους τη ζωή.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ |
***
ΦΩΤΟ
Στις 21 Δεκέμβρη 2017 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που ο σύντροφός μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ «έφυγε» από τη ζωή.
Γεννήθηκε το 1981 στο Δίστομο. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Ιδιαίτερη δράση ανέπτυξε στα φοιτητικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΤΟ ΑΣΟΕΕ και της Πανσπουδαστικής κάνοντας πράξη το παλιό σύνθημα «πρώτος στα μαθήματα, πρώτος στους αγώνες». Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του απέκτησε τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Γιάννης παρέμεινε προσηλωμένος στα ταξικά του ιδανικά παρά τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας. Εργάστηκε ως λογιστής και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σωματείο του, ενώ ανέλαβε στελεχικές ευθύνες στις ΚΟΒ της περιοχής του. Ακόμη και το διάστημα που βρέθηκε στο εξωτερικό ο Γιάννης βοήθησε σημαντικά στη δράση του Κόμματος. Αργότερα διορίστηκε στην Εφορία Ελευσίνας.
Σε όλη του τη διαδρομή, υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπωρούσαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Στη μνήμη του, οι παλιοί συμφοιτητές, σύντροφοι και φίλοι από την ΑΣΟΕΕ προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ.
***
ΦΩΤΟ 3
Ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ για την ιερή και άσβεστη μνήμη του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ (1899 - 1953) (φωτ.), της μάνας του ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ (1909 - 1995) (φωτ.), του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (1880 - 1952), του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή) (1910 - 21/1/1963) (φωτ.), υποστράτηγου του ΔΣΕ και αναπληρωματικού μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ, και των θείων του ΘΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΦΤΑΝΙΔΗ, των τεσσάρων τελευταίων από την ηρωική Νάουσα Ημαθίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ) |
ΦΩΤΟ
Εδώ και 4 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας, σύζυγος, σύντροφος και φίλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΒΑΝΟΣ (Γιωργαλάς).
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που τόσο αγάπησε και του οποίου ήταν μέλος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, το ποσό των 400 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Τα παιδιά του Σπύρος, Αντώνης και Μάριος Σαλβάνος
Η σύζυγός του Βάσω Σαλβάνου
Οι σύντροφοι και φίλοι του Σοφία και Μπάμπης Χαραλάμπους
***
ΦΩΤΟ 2
Πέρασαν 12 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. Από έφηβος μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ και του ΚΚΕ έλαβε μέρος σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για το δίκιο του λαού.
Στο πλευρό του η σύντροφος της ζωής του ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας πριν από 19 μήνες. Ανθρωπος της προσφοράς, στοργική μάνα και ακούραστη αγρότισσα.
Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Ράνια, Αχιλλέας και Τριαντάφυλλος προσφέρουν με συγκίνηση για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιβαδειάς, και 100 ευρώ στο Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
***
Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΟΥΛΑ, από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1949 στο Γκραν Κόρουε του Κιλκίς, της μητέρας μου ΖΩΗΣ, εξόριστης στο Τρίκερι Βόλου, που πέθανε τον Ιούνη του 1998, των συγχωριανών μου μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΖΙΑΝΤΑΡΗ, ταγματάρχη, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΓΙΑΝΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΟΥΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΣΗ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΑΪΚΟΥ, που σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές, καθώς και όλων των πεσόντων στην Κατοχή και στον ΔΣΕ προσφέρω 100 ευρώ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ |
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΛΑΚΟΥΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, από το Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
***
ΦΩΤΟ 2
Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ, στις 27/12/2001, γεννημένος στη Χαλάστρα το 1927, και 25 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ, στις 24/11/1992, γεννημένη στη Χαλάστρα το 1930. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη», και από μικρή ηλικία μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στη μνήμη τους ο γιος τους Βαγγέλης, η νύφη τους Νίκη και ο εγγονός τους Νίκος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, για τα 100 χρόνια του Κόμματος και με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση, η σύζυγος Μάρθα και τα παιδιά του προσφέρουμε στο Κόμμα 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σιδηροκάστρου.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗ, αγωνιστή του ΕΑΜ και εξόριστου στον Αη Στράτη και πιστού μέχρι τέλους αγωνιστή, η οικογένεια του Αγγελου Γιαννακέρη προσφέρει 30 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ιωνίας της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ |
Στη μνήμη του αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ στην Κατερίνη ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, που πέθανε πριν από 24 χρόνια, οι συγγενείς του προσφέρουν 10 ευρώ για την οικονομική στήριξη του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.
***
ΦΩΤΟ
Πέρασαν 24 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγός μου ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1932. Γεννήθηκε το 1918, έλαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και τραυματίστηκε. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και καθοδηγητής στα χωριά του νομού Πέλλας.
Διωκόμενος, αναγκάστηκε αργότερα να καταφύγει στον ΔΣΕ. Πολέμησε με το βαθμό του λοχαγού πολιτικού επιτρόπου και τραυματίστηκε επανειλημμένα. Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από το τέλος του Εμφυλίου, εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής τόρνων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων. Επαναπατρίστηκε το 1979 και συνέχισε τη δράση του από τις γραμμές του ΚΚΕ.
Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.
Η σύζυγός του Βασιλική Κωνσταντινίδου, τα παιδιά και τα εγγόνια του
***
Στη μνήμη των γονιών μου ΗΛΙΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΙΔΟΥ, των αδελφών μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ ΜΥΡΑΝΙΔΗ και ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΟΖΑΡΗ, των γαμπρών μου ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΖΑΡΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, του ανιψιού μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.
Θανάσης Γοργόλης (Μουστάκιας) |
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.), του αδελφού του ΙΩΑΝΝΗ που σκοτώθηκε σε ηλικία 14 ετών, του πεθερού μου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και του αδελφού του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, όλων μαχητών του ΔΣΕ, καθώς και της πεθεράς μου ΒΑΡΒΑΡΑΣ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.
Παπαγεωργίου Ελένη
***
ΦΩΤΟ
Πριν ενάμιση χρόνο «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο σύζυγός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελευθερία Κουσίδου προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καλαμαριάς.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΡΑΛΗ προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.
Η σύζυγος, η κόρη, η ανιψιά και η αδερφή του
Ο φίλος Θανάσης Λεπίδας
***
ΦΩΤΟ 3
Στη μνήμη των αγωνιστών κομμουνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Παύλος), ΘΑΝΑΣΗ ΓΟΡΓΟΛΗ (Μουστάκιας), ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.
Μ. Γ. Γ. ποδοσφαιριστής και Αργ.
***
ΦΩΤΟ
Στις 14/1 έγινε το μνημόσυνο της συντρόφισσας ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑΣ, συζύγου του ιατρού καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίδη Γεωργίου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 6/12/2017.
Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΑΜ και λίγο αργότερα έγινε μέλος του τιμημένου ΚΚΕ. Με τις διώξεις μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας αναγκάστηκε να καταφύγει στο βουνό το 1946 και στο τέλος του ίδιου χρόνου βρέθηκε στο Μπούλκες Γιουγκοσλαβίας. Στις αρχές του 1948 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατατάχθηκε στον ΔΣΕ. Τελείωσε την Υγειονομική σχολή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και στις 14/3/1949 ορκίστηκε νοσοκόμα. Για τις υγειονομικές της υπηρεσίες στους μαχητές του ΔΣΕ ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Υγειονομικής Υπηρεσίας. Με την οπισθοχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε με πολλούς αγωνιστές στην Τασκένδη, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως μαία στο Μαιευτήριο της Τασκένδης. Παντρεύτηκε τον αναγνωρισμένο επιστήμονα ιατρό Γεώργιο Ιωαννίδη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Πέτρο και την Ελένη. Το 1984 επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά της. Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ |
Στη μνήμη της τα παιδιά της Πέτρος και Ειρήνη, Ελένη και Θωμάς και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης το ποσό των 300 ευρώ.
***
ΦΩΤΟ
Την 1η Αυγούστου 2011, «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, άριστος οικογενειάρχης, αγωνιστής πιστός στις αρχές, στις αξίες, στα ιδανικά και τα οράματα για έναν καλύτερο κόσμο. «Φεύγοντας» μας άφησε αξιόλογη κληρονομιά τους αγώνες του και θα μείνει για πάντα στις καρδιές και στις σκέψεις μας.
Στη μνήμη του και για την εκπλήρωση των στόχων για τους οποίους αγωνίστηκε έως την τελευταία του πνοή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελάτειας Φθιώτιδας, το ποσό των 50 ευρώ.
Η σύζυγος Αθανασία, τα παιδιά του Λένα και Βαγγέλης
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ |
***
ΦΩΤΟ 2
Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΣ, πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του. Μέλος του ΚΚΕ έγινε την περίοδο που το Κόμμα ήταν παράνομο, έδρασε αποφασιστικά υπερασπιζόμενος το ΚΚΕ στις δύσκολες καμπές ενάντια στην επιδίωξη των οπορτουνιστών για τη διάλυσή του και υπερασπιζόταν το σοσιαλισμό και την ΕΣΣΔ. Είχε πάρει μέρος ως ΕΛΑΣίτης στη μάχη του Μελιγαλά.
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του γιου του οπαδού του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑ, η οικογένειά τους προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ |
ΜΑΛΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ |
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ |
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ |
ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ |
ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ |
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ |
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ |
ΕΥΑΝΘΙΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ |
ΒΑΣΙΛΗΣ (ΒΑΣΟΣ) ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ |
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ |
ΟΛΓΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ |
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΣ |
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΣ |
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ |
ΕΥΛΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ |
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ |
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ |
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗΣ |
ΓΙΩΡΓΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ (ΠΕΤΡΗΣ) |