Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής προχωρούν αύριο, Τετάρτη, στη 1.30 το μεσημέρι, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου. Πρόκειται για μια πρώτη απάντηση στο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση.

Στα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», σε ό,τι αφορά την Παιδεία περιλαμβάνονται υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες τη βδομάδα, κριτήρια για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης, «αξιολόγηση».

«Σημαίνουμε συναγερμό για να μην περάσει η πολιτική των περικοπών, των απολύσεων, της υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια. Αυτό φοβούνται. Μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης» καλώντας στην αυριανή κινητοποίηση. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης» και «Πλουμπίδης» καθώς και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, που τονίζουν την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης με συμμετοχή στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ