Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για το πρόγραμμα κολύμβησης στα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού - Αθλητισμού. Φέτος, η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος αποφασίστηκε με την υπ' αριθ. 188128/Δ5/02-11-2017 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη 155 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες υγρού στίβου έγινε αρκετά αργότερα, με ευθύνη του υπουργείου, σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 29 Δεκέμβρη με προθεσμία έως τις 3 Γενάρη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί γυμναστές, κάποιοι μάλιστα που δούλεψαν και πέρυσι στο πρόγραμμα, να μην ενημερωθούν για την προκήρυξη, ενώ πολλοί άλλοι να μην προλάβουν να μαζέψουν όλα τα δικαιολογητικά, με κάποιους τελικά να μην καταθέτουν αίτηση, ενώ οι περισσότεροι να καταθέτουν λιγότερα δικαιολογητικά από αυτά που έχουν. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ίδιας της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στην Ερώτηση σημειώνεται ως αξιοπερίεργο το γεγονός ότι στη μοριοδότηση των υποψήφιων εξισώνονταν το πτυχίο ΤΕΦΑΑ τετραετούς Ανώτατης Εκπαίδευσης με το σεμινάριο 3 μηνών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ δεν αναφερόταν καν η δευτερεύουσα ειδικότητα της κολύμβησης του Πανεπιστημίου, που σε όλες τις αντίστοιχες προκηρύξεις γίνεται δεκτή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής, Γ. Γκιόκας, Ν. Καραθανασόπουλος, Γ. Λαμπρούλης και Δ. Μανωλάκου, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η αδικία σε ό,τι αφορά τη χρονική προθεσμία της προαναφερόμενης προκήρυξης και να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό (πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες υγρού στίβου - κολύμβησης), με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για απόκτηση κολυμβητικής παιδείας - επάρκειας στους μαθητές/τριες, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη μείωση των πνιγμών ετησίως, στους οποίους η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ