Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Με κέφι και δημιουργικότητα σε όλη τη χώρα

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Συνεχίστηκαν και τη βδομάδα που πέρασε οι χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα παιδιά που οργανώνονται από εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Συλλόγους της ΟΓΕ και άλλους φορείς σε όλη τη χώρα.

Με ποιοτικό περιεχόμενο, οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, αποτελώντας μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, αλλά και μια μορφή που συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών τους με τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.

Στα Γιάννενα

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσαν γιορτή το Σάββατο 23/12, στην οποία ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή παιδιών προσφύγων. Η γιορτή ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» από την θεατρική ομάδα Ραφταναίων. Πριν από την έναρξη έγινε καλωσόρισμα από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μεταφραστές προλόγισαν το θεατρικό για τα δεκάδες προσφυγόπουλα που συμμετείχαν στη γιορτή. Οι ξεκαρδιστικές φωνές των παιδιών έκαναν και τους μεγάλους να γελάνε, την ίδια ώρα που συζητούσαν με μέλη των σωματείων με καφέ, τσάι και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Αμέσως μετά τη θεατρική παράσταση τα παιδιά βρήκαν την αίθουσα του υπογείου γεμάτη με παιδικά τραπέζια και καρέκλες και είδη ζωγραφικής για να χρωματίσουν χιονανθρώπους και έλατα όπως είναι στη φαντασία τους. Επίσης, υπήρχε μπουφές με παιδικά γεύματα, χυμούς και αναψυκτικά. Αυτό που έκανε τα παιδιά να «τρελαθούν» από τη χαρά τους ήταν η κλόουν ΤΙΤΑ-ΜΙΤΑ που τους περίμενε με τα μαγικά της κόλπα. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μοίρασμα δώρων σε όλα τα παιδιά και τους γονείς να δίνουν τα επόμενα ραντεβού με τα σωματεία τους, στους επόμενους αγώνες και φυσικά στις επόμενες παιδικές δραστηριότητες.

Στον Βόλο

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Την ίδια μέρα, γιορτή οργάνωσαν στον Βόλο το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και το Σωματείο Εργαζομένων «ΒΕΜΕΚΕΠ». Η γιορτή άνοιξε με χαιρετισμούς του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Κώστα Στεργίου, και της πρόεδρου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Ρίτσας Κωτή. Τα μικρά παιδιά παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Οι μάγισσες που μισούσαν τα κάλαντα» από τη θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Ακολούθησε η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Βόλου με τα παιδιά να τραγουδούν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς από το χορευτικό παιδικό τμήμα του Μικρασιάτικου Συλλόγου Νέας Ιωνίας «Μνήμες προσφύγων» που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος ένα συμβολικό δώρο περίμενε όλα τα παιδιά των μεταλλεργατών, αλλά και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Πλούσιος μπουφές, με εδέσματα, αναψυκτικά και κρασί είχε στηθεί και για όλες τις οικογένειες που συμμετείχαν.

Στο Ρέθυμνο

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νέων το χριστουγεννιάτικο πάρτι του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου. Παιδιά κάθε ηλικίας, Ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα, είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια παιδαγωγών και φοιτητριών, να φτιάξουν μόνα τους τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους, να στολίσουν τα δεντράκια τους, να γράψουν τις παιδικές ευχές τους για την καινούργια χρονιά. Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν το παραδοσιακό παραμύθι «Η Αργυρή και τα καλικαντζαράκια» που τους διάβασαν οι νηπιαγωγοί Μάρθα Γκατζιανίδου και Ολυμπία Χαλκίδου. Ο Στάθης Λουκάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, μετέφερε στους καλεσμένους τις ευχές της Διοίκησης για μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική, με γερό και μαζικό Συνδικάτο, αποκούμπι κάθε οικοδόμου στους μεγάλους αγώνες και στην καθημερινή ζωή του. Με ξεχωριστή χαρά υποδέχτηκαν μεγάλοι και παιδιά τον Αη Βασίλη. Επαιξε και μίλησε μαζί τους και απ' το τσουβάλι που κρατούσε μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα

ΡΕΘΥΜΝΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ
«Γεννάμε τα παιδιά μας να ζουν και ν' αγαπάνε. Στο ΝΑΤΟ δεν τα δίνουμε γι' αυτούς να πολεμάνε». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Τα παιδιά μετά το στόλισμα του δέντρου βγήκαν στους δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα για την ειρήνη μοίραζαν στον κόσμο ευχητήριο κάλεσμα στον αγώνα για την ειρήνη. Στην κεντρική πλατεία του Κερατσινίου έκαναν δρώμενα και έψαλαν τα κάλαντα της Ειρήνης.

  • Το Σάββατο 30/12 το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή, στις 11.30 π.μ., στα γραφεία του (Δανουκαρά 7), με τη συντροφιά του μάγου Πρωτέα και κατασκευές με χαρτιά, μπαλόνια και χρυσόσκονες.
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης από Συνδικάτα

Το Παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε τις παραμονές των Χριστουγέννων σύσκεψη για τον απολογισμό της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, αλλά και για το πώς θα γίνει πιο ενεργή η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου. Ακολούθησε μικρό γλέντι με τους συναδέλφους. Επίσης, διανεμήθηκαν τρόφιμα σε οικοδόμους, σε μια έκφραση έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης του Συνδικάτου.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που θα εργάζονται τη μέρα της Πρωτοχρονιάς σε εορταστικό τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εστιατορίου. Θα χορηγηθεί δωρεάν φαγητό για την πρωινή και τη μεσημεριανή βάρδια των εργαζομένων που θα εργάζονται αυτές τις 2 ημέρες καθώς και παραδοσιακά γλυκά και αναψυκτικά.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ