Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
1918 - 2018
100 χρόνια ΚΚΕ

Η χρονιά που ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Γενάρη είναι η δική μας χρονιά. Το Νοέμβρη του 2018, το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, κλείνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Ολο αυτό το διάστημα θα κορυφωθούν οι πολύμορφες δραστηριότητες που άνοιξαν το 2013, με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95χρονα του Κόμματος, διαμορφώνοντας μια 5ετία εορτασμών για τον «έναν αιώνα αγώνα και θυσίας».

Εκδηλώσεις ιστορικού, πολιτικού, πολιτιστικού περιεχομένου. Πρωτοβουλίες τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στην ΕΑΜική Αντίσταση, στην εποποιία του ΔΣΕ. Δεκάδες μνημεία στέκουν σε όλη την Ελλάδα, για να θυμίζουν ότι οι δεσμοί του Κόμματος με την εργατική τάξη είναι ακατάλυτοι, είναι δεσμοί αίματος. Κοντά στις εκδηλώσεις αυτές και η πλούσια εκδοτική δραστηριότητα της «Σύγχρονης Εποχής», που αφιερώνεται στα 100χρονα του Κόμματος. Επίσης, ειδικά αφιερώματα, όπως η έκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου που έχει ξεκινήσει στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το λογότυπο των 100χρονων, που από τότε συνοδεύει τις εκδηλώσεις μας, δίνοντας το στίγμα της σημαντικής επετείου, ενώ πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση έργων για τον Διαγωνισμό Πρωτότυπου Λογοτεχνικού Εργου.

Η χρονιά, λοιπόν, που ξεκινάει θα είναι πολύ γεμάτη με τέτοια δραστηριότητα. Ολος αυτός ο πλούτος πρωτοβουλιών μπορεί και πρέπει να συμβάλει στο δυνάμωμα του Κόμματος παντού και ειδικά στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης. Στόχος είναι να γίνει ένα άλμα στην κομματική οικοδόμηση, στην ιδεολογική και πολιτική ενίσχυση του Κόμματος. Να ενισχυθούν όλοι οι δείκτες που αποτυπώνουν την ποιότητα της κομματικής παρέμβασης: Η δουλειά με τον περίγυρο των ΚΟΒ, η μαχητικοποίησή του, η διακίνηση και αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ, του πολιτικού - μαρξιστικού βιβλίου, η Οικονομική Εξόρμηση, η στρατολογία των πιο πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Αλλωστε, ενόψει της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, κορυφώνεται και η άμιλλα για την κομματική οικοδόμηση, με κριτήρια τη βελτίωση του ποσοστού βιομηχανικών εργατών και εργατριών και του αριθμού των ΚΟΒ σε μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Επίσης, τη βελτίωση της κοινωνικής σύνθεσης του Κόμματος, μέσω της αύξησης του ποσοστού εργατών και εργατριών, της ηλικιακής σύνθεσης, όπως και την αύξηση της στρατολογίας γυναικών, με ενίσχυση του ποσοστού τους στο σύνολο του Κόμματος και στα καθοδηγητικά όργανα.

Η πολύμορφη δραστηριότητα στην τελική ευθεία των εορτασμών ξεκινάει με μεγάλη πανεξόρμηση το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Γενάρη, αφού τότε, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», θα κυκλοφορήσει η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 Χρόνια του Κόμματος. Με την εφημερίδα μας στο χέρι, ετοιμαζόμαστε να οργώσουμε όλη την Ελλάδα, για να φτάσει παντού το κάλεσμα της συσπείρωσης με το Κόμμα.

Εμπρός, λοιπόν, για το μεγάλο γεγονός! Για να σημαδευτεί το 2018 από την αποφασιστική ισχυροποίηση του Κόμματος, για να είναι χιλιάδες εκείνοι οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα οι νεότεροι ηλικιακά που θα μάθουν από πρώτο χέρι για το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, για την ηρωική του Ιστορία. Για να δυναμώσει η συσπείρωση γύρω από το Κόμμα, η μαχητική τους συστράτευση. Για να απεγκλωβιστούν από την κυρίαρχη ιδεολογία, να πάρουν διαζύγιο από την επιρροή των αστικών κομμάτων, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, να κερδηθούν με την ανυποχώρητη ταξική πάλη.

Το 2018 να γίνει κατακόκκινο από τη δράση των χιλιάδων κομμουνιστών, των μελών και των οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ