Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Σήμα κινδύνου για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας

Στη μονιμοποίηση ενός αριθμού πυροσβεστών πενταετούς θητείας που έχει εξαγγείλει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλα προβλήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρεται σχετική ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΥΠΣ), παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η βουλευτής Π. Κοζομπόλη και ο υπεύθυνος τομέα Σωμάτων Ασφαλείας, Γ. Μαλαγκονιάρης.

Στο χρόνο που δόθηκε στο μέλος της ΕΑΚΠ για να τοποθετηθεί για τα προβλήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, τέθηκαν και τα εξής:

«Για τη μονιμοποίηση ενός αριθμού συναδέλφων πενταετούς θητείας που εξήγγειλε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση, το μέλος της ΕΑΚΠ ανέφερε ότι εάν δεν υπάρξει μία σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του ΠΣ για το έτος 2018 και ιδιαίτερα για τους κωδικούς που αφορούν τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού, τότε η μονιμοποίηση θα μείνει κενό γράμμα και θα έχουμε εμπαιγμό των συγκεκριμένων συναδέλφων μας για ακόμα μια φορά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων (αύξηση μισθών, ασφαλιστικές εισφορές κ.ά.) ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι τη στιγμή που γραφόταν η παρούσα ανακοίνωση, ήδη είχε δημοσιευτεί ο προϋπολογισμός του ΠΣ, όπου στον Κωδικό Αριθμού Εξόδων 0342 που αφορά τις τακτικές αποδοχές του εποχικού προσωπικού δεν υπάρχει αντίστοιχη διαφορά».

Σύμφωνα με τις σχετικές πιστώσεις, σε βάθος επταετίας από τη χρονιά που ήδη πλέον είχε δημιουργηθεί ο θεσμός του πυροσβέστη πενταετούς θητείας μέχρι και σήμερα, για να γίνει αντιληπτός ο διαχρονικός εμπαιγμός πενταετών και εποχικών, τα ποσά που πιστώνονταν ήταν τα εξής: Το 2012 (64,6 εκατ. ευρώ), το 2013 (55 εκατ. ευρώ), το 2016 (53,402 εκατ. ευρώ), το 2017 (51,831 εκατ. ευρώ), το 2018 (54,5 εκατ. ευρώ). Ετσι, υπάρχει μια διαφορά μείον 10.100.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της ΕΑΚΠ πρόσθεσε πως «επίσης η εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι θα θεσπιστούν νέες νομοθετικές διατάξεις που θα καθορίζουν τη διαδικασία της μονιμοποίησης. Ας αναλογιστούν οι συνάδελφοι γιατί θα πρέπει να θεσπιστούν πάλι από την αρχή νομοθετικές διατάξεις για τις διαδικασίες μονιμοποίησής τους; Η απάντηση είναι πολύ απλή, γιατί πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι να μαγειρευτούν τα επόμενα εμπόδια υλοποίησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης, που πιθανότατα να είναι η ανακήρυξη πρόωρων εκλογών».

Καταγγέλθηκε επίσης από το μέλος της ΕΑΚΠ προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών από την κυβέρνηση με μεταθέσεις και μετακινήσεις και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν αρκετοί πυροσβέστες που αδυνατούν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς, η υποχρηματοδότηση του ΠΣ, η συνέχιση της υποβάθμισης της πυρασφάλειας σε επίπεδο πρόληψης, η συνεχής υποβάθμιση της υπηρεσίας ακόμα και σε βασικά μέσα, οχήματα και εξοπλισμό, οι άμεσες μειώσεις που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη φορολογία, η νέα επιχείρηση κατάργησης των δικαιωμάτων και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ