Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εστιακοί φοιτητές με ταυτόχρονες διαδηλώσεις, στις 12 το μεσημέρι, στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, και στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό, που έχουν συστήσει 11 Εστιακοί Σύλλογοι, στο κάλεσμά του αναφέρεται στην κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι φοιτητές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μάς έχει κόψει το φαΐ εδώ και 1 μήνα, μας αφήνει στο έλεος του χειμώνα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, αφήνει τις εστίες να ρημάζουν στο έλεος της υποχρηματοδότησης και των εργολαβιών. Την ίδια ώρα, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει στη Βουλή συνεχίζει τα ψίχουλα, τα οποία για μια ακόμα φορά θα δοθούν σε εργολαβίες». Αναφέρεται στην προσπάθεια να γίνουν οι φοιτητές «μπαλάκι» ανάμεσα σε διοικήσεις και ιδρύματα, στην επίθεση με ΜΑΤ και χημικά που έγινε εναντίον των εστιακών φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας, στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ότι τα προβλήματα λύνονται, «τη στιγμή που ήδη έφτασαν Χριστούγεννα και οι εστίες βρίσκονται "στον αέρα"», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι φοιτητές ζητούν: Να ανοίξουν τώρα όλα τα εστιατόρια των εστιών. Ολοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών. Εξω οι εργολαβίες από τις εστίες και τις σχολές. Σίτιση, συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους. Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό. Πλήρη επιδιόρθωση όλων των βλαβών στις εστίες. Να δοθούν άμεσα κονδύλια που να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των εστιών. Ανέγερση νέων εστιών, αξιοποίηση κτιρίων που βρίσκονται στην ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για τη μετατροπή τους σε εστίες, μέχρι να ολοκληρωθούν, να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ