Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE: Σε Τούμπα και Αγρίνιο το ενδιαφέρον

Στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και στην επικίνδυνη έξοδο του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, όπου αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό, συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη Super League.

Στην Τούμπα η φετινή αναμέτρηση βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετική αγωνιστική μοίρα, όπως και να 'χει όμως πρόκειται για ντέρμπι και μάλιστα κομβικής σημασίας για τους στόχους και των δύο. Στο Αγρίνιο, σε μια έδρα όπου έχει συναντήσει αρκετές δυσκολίες στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός καλείται να φύγει «αλώβητος» προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή, ενώ ο ανεβασμένος αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα Παναιτωλικός ψάχνει να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά. Τον πρώτο λόγο έχει η πρωτοπόρος ΑΕΚ φιλοξενώντας την Κέρκυρα, με στόχο τη νίκη που θα την κρατήσει στην κορυφή.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΕΛ - Ξάνθη (15.00 - ΝS3), Πλατανιάς - Πανιώνιος (17.15 - NS1), Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (19.30 - NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης (15.00 - NS2), Ατρόμητος - Λεβαδειακός (17.15 - NS2) ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία (17.15 - NS3), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19.30 - NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ - Κέρκυρα (19.30 - NS1).

ΒASKET LEAGUE: Δοκιμασίες για τους προπορευόμενους

Οι εκτός έδρας αποστολές του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και των «συγκατοίκων» της δεύτερης θέσης, Ολυμπιακού και Προμηθέα Πατρών, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Basket League.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ, που ακόμα δεν πείθει αγωνιστικά αλλά έχει οδηγό τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που στοχεύει σε μια ακόμα νίκη προκειμένου να μείνει στο «κατόπι» του Παναθηναϊκού.

Οι δε «πράσινοι» δοκιμάζονται στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο τον Αρη, θέλοντας να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους, απέναντι στους «λαβωμένους» από τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα γηπεδούχους, οι οποίοι συν τοις άλλοις προέρχονται από βαριά ήττα στην Πάτρα.

Ο Προμηθέας, ομάδα - έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα και δεύτερος μαζί με τον Ολυμπιακό, αγωνίζεται στην Κρήτη με αντίπαλο το Ρέθυμνο, το οποίο ψάχνει να καλύψει το χαμένο έδαφος από το μέτριο ξεκίνημα, που το έχει αφήσει χαμηλά στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ρέθυμνο - Προμηθέας (16.30 - ΕΡΤ1), Κόροιβος - ΠΑΟΚ (18.30 - ΕΡΤ1, παράλληλη μετάδοση), Λαύριο - Πανιώνιος (18.30 - ΕΡΤ1, π/μ), Κολοσσός Ρόδου - ΓΣΛ/Φάρος (18.30 - ΕΡΤ1, π/μ), Τρίκαλα - Κύμη (18.30 - ΕΡΤ1, π/μ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Αρης - Παναθηναϊκός (17.00 - ΕΡΤ1), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (19.00 - Cosmote Sports 4).

ΒΟΛΕΪ: Κόντρα 2ης θέσης στη Σύρο

Η κόντρα στη Σύρο με φόντο τη 2η θέση της βαθμολογίας, μεταξύ του τρίτου Φοίνικα και του νυν δεύτερου ΠΑΟΚ, τους οποίους χωρίζει μόλις ένας βαθμός, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής για τη Volley League ανδρών. Στη Χαλκίδα με αντίπαλο τον τοπικό Ηρακλή δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιώς (17.00), Ηρακλής - Κηφισιά (17.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παμβοχαϊκός (17.30), Ηρακλής Χαλκίδας - Ολυμπιακός (18.30). ΚΥΡΙΑΚΗ: Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ (16.00), Νίκη Αιγινίου - Παναχαϊκή (17.00).

ΠΟΛΟ: Να παραμείνει στην κορυφή

Με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου του, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σήμερα Σάββατο στον Πειραιά την Παρτιζάν Βελιγραδίου (17.30) για την 4η αγωνιστική των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος με 7 βαθμούς, ενώ τον ακολουθούν οι Γιουγκ και Ορβόσι με 6.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ