Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Συνάντηση στην Περιφέρεια για προβλήματα της περιοχής

Σε συνάντηση δημάρχων της Αχαΐας με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλο, που έγινε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, συμμετείχε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη διάβρωση των ακτών, το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Φλόκα και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου.

Για τη διάβρωση των ακτών, ο Κ. Πελετίδης τόνισε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Πατρέων και στο δήμο Δυτικής Αχαΐας αντίστοιχα. Σημείωσε πως οι καθυστερήσεις, που είναι ήδη τεράστιες, πρέπει να ξεπεραστούν και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.

Για το ζήτημα του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Φλόκα, ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε πως είναι ένα επείγον έργο που συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και άμεσα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Στη σύσκεψη επαναδιατυπώθηκε η θέση των δήμων της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, που διεκδικούν την άμεση ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου και την άμεση λειτουργία του από το ίδιο το κράτος, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του λαού της περιοχής.

Το υπό κατασκευή φράγμα - τόνισε ο δήμαρχος - μπορεί να τροφοδοτήσει και να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της πόλης σε νερό. Η διαχείρισή του από Ανώνυμη Εταιρεία ή από Διαδημοτική Επιχείρηση, θα έχει αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Θα επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού. Η διαχείριση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό και θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης, εξασφαλίζοντας, χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

Από τη μεριά του, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμμένει σε προηγούμενη απόφαση, με βάση την οποία το φράγμα θα το λειτουργήσουν οι δήμοι αξιοποιώντας και την ανταποδοτικότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ