Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Τον τραυματισμό ενός ακόμα μετανάστη εργαζόμενου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της εταιρείας «Waste Solutions» στη Βιομηχανική Περιοχή καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Σύμφωνα με το σωματείο, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων, όπου εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε μοτέρ. Ο εργαζόμενος δούλευε κάτω από την κορδέλα διαλογής, η οποία ενεργοποιήθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος για την υγεία του.

Η Ενωση υπενθυμίζει ότι πρόκειται για το πέμπτο «ατύχημα» στο εργοστάσιο μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, ενώ έχει επανειλημμένως καταγγείλει την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο προχωρούν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, καθώς και να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έκανε η εργοδοσία και να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

Η Ενωση καταγγέλλει επίσης ότι παρόλο που το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και έχει διαπιστώσει ελλείψεις, παρατυπίες και παραβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, «δεν έχει προχωρήσει σε κανενός είδους πρόστιμο ή εφαρμογή του νόμου». Το γεγονός προκάλεσε την έγγραφη αναφορά του σωματείου στις 20/6, στην οποία δεν έλαβε καμία απάντηση. «Παρόλο που ζητήθηκε από την Ενωσή μας εγγράφως τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στις 11/09/2017, όπου γινόταν αναφορά στα εργατικά ατυχήματα, το υπουργείο αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την τριμερή συνάντηση και παρέπεμψε το θέμα στο τοπικό ΣΕΠΕ», προσθέτει.

Επιπλέον, το σωματείο επισημαίνει πως η επιχείρηση «Waste Solutions» προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, «έχει αθετήσει τη συμφωνία με τους εργαζόμενους, έχει απειλήσει, απολύσει, εντατικοποιήσει την εργασία σε βαθμό που τα εργατικά ατυχήματα να είναι συχνό φαινόμενο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ