Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πρόκληση που πρέπει να πάρει μαζική απάντηση

Ολοκληρώνοντας τη χτεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στις διώξεις των εργαζομένων στα «MARKET IN». Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπογράμμισε:

«Και πέρα απ' αυτά, η πολιτική σας σήμερα έχει δώσει και αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, την οποία τρέχει να συνδράμει η κρατική καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα, όπως τα δεδουλευμένα μηνών ή την επαναπρόσληψή του. Αυτό που έγινε για παράδειγμα χτες στα Γιάννενα, είναι πρόκληση. Πρέπει να πάρει μαζική απάντηση. Με εντολή της εργοδοσίας της "MARKET IN" που είναι διάδοχος των σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης", δυο απολυμένοι, για μήνες απλήρωτοι και οι δύο, μια μητέρα τριών παιδιών και ένας άλλος που δούλευε πάρα πολλά χρόνια σε αυτήν τη δουλειά, απολυμένος, σύρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, με τη διαδικασία μάλιστα του αυτοφώρου, γιατί την προηγούμενη μέρα διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, η αστυνομία με πραγματικό ανθρωποκυνηγητό αναζητούσε στα σπίτια τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους κι άλλους συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ πριν μια βδομάδα τρέχατε στο αστυνομικό τμήμα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Είναι δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεστε κράτος - κυβέρνηση - μεγαλοεργοδοσία τους εργατικούς αγώνες, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και τι έχετε συμφωνήσει μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη διεκδικητική συνδικαλιστική δράση. Είναι μια συνολική όλα αυτά πολιτική - δεν είναι το ένα 'δω και το άλλο εκεί ή διαφορετικά πράγματα - που πρέπει να βρει όμως αυτή η πολιτική το λαό μας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ενωμένους μαχητικά απέναντί της.

Μια πρώτη βέβαια άμεση απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε σήμερα και επίσημα για τις 14 του Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ