Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΥΠΟΥ
Συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με άνοιγμα διοδίων στην Αττική Οδό

Μοιράζοντας την ανακοίνωσή τους, ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς για τον δίκαιο αγώνα τους

Από τη χτεσινή αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου
Από τη χτεσινή αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου
Με κινητοποίηση στα διόδια της Αττικής Οδού, στην έξοδο 18, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, συνέχισαν χτες τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Οι εργαζόμενοι άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για να περνούν ελεύθερα οι διερχόμενοι οδηγοί, ενώ παράλληλα μοίραζαν την ανακοίνωση του σωματείου τους, ενημερώνοντας για τον αγώνα που δίνουν και τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και χτες, όπως από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

Δύναμη στον αγώνα η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης

«Τον αγώνα μας δεν θα τον δείτε σε κάποιο κανάλι, ή στις εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών, αφού στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά τους. Είναι όμως μεγάλη βοήθεια η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, όλων όσοι πλήττονται από την πολιτική των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους, και από αυτήν παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε». Τα παραπάνω τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Με την ανακοίνωση αυτή, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για το γεγονός ότι στο πρακτορείο «Ευρώπη» οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη και απειλούνται να πεταχτούν στην ανεργία, καθώς «οι εκδότες, που είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, αποφάσισαν με μια συνεννοημένη, συγκροτημένη και βαθιά αντεργατική κίνηση, να μετακινηθούν για τη διανομή των εντύπων τους» από το ένα πρακτορείο («Ευρώπη») στο άλλο («Αργος»). Την ίδια στιγμή, «οι εργοδότες στην "Αργος" έχουν βάλει τους εργολάβους να αναλάβουν μεγάλο μέρος της δουλειάς», προκειμένου «να χτυπήσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει, να μειώσουν μισθούς, να δημιουργήσουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων στο χώρο δουλειάς, να ξεφορτωθούν χρέη που στο τέλος τα πληρώνει ο λαός».

«Γνωρίζουμε ότι οι νόμοι ευνοούν τους εργοδότες. Είναι αυτοί οι νόμοι που αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον εκδότη, που είναι και μεγαλοκατασκευαστής, να "πτωχεύει", να απολύει χωρίς αποζημιώσεις, να αφήνει απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους που μέχρι τώρα τού έβγαζαν χρυσάφι με το ιδρώτα τους, και παράλληλα να συνεχίζει πάμπλουτος τις "μπίζνες" του», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και ξεκαθαρίζουν: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τη ζωή μας. Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας». Επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους μαζί τους.

Διεκδικούν: Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο. Να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα, από την «Αργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει τη διακίνηση του Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ