Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσημη πρεμιέρα για το έργο «Ο Δρόμος περνά από μέσα»

Ο Κ. Καζάκος με τους Δ. Κουτσούμπα και Αλ. Παπαρήγα
Ο Κ. Καζάκος με τους Δ. Κουτσούμπα και Αλ. Παπαρήγα
Πραγματοποιήθηκε προχτές η επίσημη πρεμιέρα του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος περνά από μέσα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.

Την παράσταση παρακολούθησαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Το χειροκρότημα θερμό και παρατεταμένο, αντάξιο μιας ωραίας παράστασης με δυνατή σκηνοθεσία και ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Οι σκηνές, οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων έχουν δουλευτεί, ώστε ο θεατής να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες αναγωγές. Αλλωστε, αυτή ήταν και η επιδίωξη του Κ. Καζάκου, για να είναι ένα «ωφέλιμο έργο» και πράγματι έγινε κατορθωτό.

Σ' ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζουν ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, που τη θεωρεί κτήμα του, «δημιούργημά» του. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους καινούργιους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει. Οι συγκρούσεις είναι ανελέητες. Ο σκόρος κατατρώει τις αντίκες... Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Δάμπασης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αννα Γεραλή, Ομηρος Πουλάκης.

Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη. Μουσική σύνθεση - επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.30 και στις 21.15, Κυριακή στις 20.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ