Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Κινητοποίηση για τη σίτιση και τη συντήρηση των εστιών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε συμβολική κατάληψη του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προχώρησαν χτες το πρωί Σύλλογοι Οικότροφων Φοιτητών, με κεντρικά αιτήματα χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών τους, να μη διακοπεί ούτε μια μέρα η σίτισή τους και η συντήρηση των εστιών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (ΦΕΑ), ενώ κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και ο Σύλλογος της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ).

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος της ΝΦΕΕΜΠ, στους οικότροφους φοιτητές ανακοινώθηκε πως από την Τετάρτη 1η Νοέμβρη κόβεται η σίτιση από το εστιατόριο της εστίας και ταυτόχρονα η τεχνική υπηρεσία κλείνει, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθειες φαγητού και η σύμβαση στη συντήρηση έληξε. Την ίδια στιγμή, οι νεοεισαχθέντες οικότροφοι, με το που πήραν τα δωμάτιά τους, ήρθαν αντιμέτωποι με ελλείψεις και βλάβες στα περισσότερα από αυτά.

«Το κράτος χρωστάει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δισ. για τις αγορές των F-16. Για τους πολέμους του ΝΑΤΟ βρίσκουν χρηματοδότηση. Είναι το φαγητό και οι ανάγκες των φοιτητών, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί πολυτέλεια όπως όλες οι προηγούμενες», σημειώνουν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των συλλόγων που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ απέσπασαν τη δέσμευση για άμεση υπογραφή των αναθέσεων για τον επόμενο μήνα σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία των εστιατορίων και τη συντήρηση των εστιών. Ωστόσο, όπως δήλωναν, γνωρίζουν καλά πως όσο συνεχίζονται η υποχρηματοδότηση και οι εργολαβίες στα ιδρύματα, όσο οι ανάγκες τους θα καθορίζονται από τα κέρδη των εργολάβων, τα προβλήματα θα συνεχίζονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ