Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρία βραβεία για την παράσταση «Μετά τη Βάρκιζα»

Τρία βραβεία απέσπασε η παράσταση «Μετά τη Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη, στα 36α Κορφιάτικα Βραβεία. Α' γυναικείου ρόλου: Θεοδώρα Σιάρκου. Συγγραφής θεατρικού έργου: Μυρώδης Αδαμίδης. Καλύτερης θεατρικής παράστασης σε μικρό θέατρο.

Η επιτυχημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο θέατρο «Αλκμήνη», κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφορίες: 210.3428.650 και 697.8603.947.

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα - χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Ομως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά.

Μουσική: Τάσος Σωτηράκης. Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης. Σκηνικά - κοστούμια: Ευθύμης Τζώρας. Βοηθοί σκηνοθέτη: Αννυ Ζερβού, Κωστής Σαββιδάκης. Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής, Κωστής Σαββιδάκης.

Βραβείο θεατρικού έργου («Ζωή χαρισάμενη») καθώς και βραβείο για την προσφορά του απέσπασε και ο Κώστας Τσιάνος. Για την προσφορά του τιμήθηκε επίσης ο Αγγελος Αντωνόπουλος. Βραβεύτηκαν, επίσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μαίρη Βιδάλη, για τη μουσική Δημήτρης Μαραμής και Δημήτρης Ισαρης, κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παρούσα» μέσα από το πολυσχιδές έργο της (2022-07-02 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις για το «Μετά την Βάρκιζα» (2017-12-28 00:00:00.0)
Δεύτερος χρόνος επιτυχίας για το «Μετά την Βάρκιζα» (2017-09-28 00:00:00.0)
Διήμερο θεατρικών παραστάσεων την ερχόμενη βδομάδα (2017-05-26 00:00:00.0)
Για κάθε αγώνα, χρειάζεται γνώση και μνήμη (2017-02-05 00:00:00.0)
«Μετά τη Βάρκιζα» στο θέατρο «Αλκμήνη» (2017-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ