Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Η συμβολή του σοσιαλισμού στην παιδαγωγική σκέψη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με θέμα «Η συμβολή του σοσιαλισμού στην παιδαγωγική σκέψη», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Κυγιάκη, Γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι η εκδήλωση έχει στόχο να συμβάλει προκειμένου να αναδειχθεί η μεγάλη σημασία του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος ως πηγής έμπνευσης, γνώσης και συμπερασμάτων, χρήσιμων στο σύγχρονο αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης. Επίσης παρουσιάστηκαν κείμενα των Νίκου Καζαντζάκη, Ρόζας Ιμβριώτη, Κώστα Βάρναλη για τις εντυπώσεις τους από το εκπαιδευτικό σύστημα της Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και ένα άρθρο του Αντώνη Σαμαράκη για τη σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Στο χώρο λειτουργούσαν έκθεση με θέμα τη συμβολή του σοσιαλισμού στην Παιδεία και την παιδαγωγική σκέψη, καθώς και βιβλιοπωλείο και έκθεση σοβιετικών αφισών που έχει εκδώσει η ΤΟ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ