Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση στο Κερατσίνι

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, στο Κερατσίνι, η εικαστική έκθεση «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο 10», με κύριο θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση, στην οποία συμμετείχαν με έργα τους 240 καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, χαράκτες).

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο υφασμάτων «Καχραμάνογλου» και διοργανώθηκε από την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, τον Φοιτητικό Σύλλογο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τη Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας - Κερατσινίου.

Την Κυριακή έγινε συζήτηση με θέμα «Η παρέμβαση του κεφαλαίου στην Τέχνη - οι συνέπειες» και το βράδυ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Μια μέρα πριν, το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων», με ομιλητές τον Αλέκο Περράκη και τον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Τη συζήτηση συντόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τους «KollectivΑ» και τους «Altera Vita».



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ