Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σήμερα και αύριο οι εκλογές

Σήμερα Κυριακή 22 και αύριο Δευτέρα 23 Οκτώβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ). Μπροστά στις εκλογές, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» που βρίσκεται στη Διοίκηση του Σωματείου, απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους μουσικούς για την ενίσχυσή του, κόντρα στις «Σειρήνες» της απαξίωσης και της αποχής. Για να δοθεί απάντηση που να είναι σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες σε κυβέρνηση και εργοδοσία, για ένα ακόμα πιο ισχυρό Σωματείο για τις σκληρές μάχες που έχει μπροστά του.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» με ανακοίνωσή του απαντά στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών», που καλεί σε αποχή από τις εκλογές του Σωματείου:

«Η "Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών" έστειλε το ξημέρωμα (σ.σ. Πέμπτη 19/10) μια ανακοίνωση σε όλους μας, που καλεί σε αποχή από τις εκλογές του Σωματείου μας.

Δεν νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στις συκοφαντίες που αφορούν τη λειτουργία του ΔΣ και τη δράση του Συλλόγου μας. Αλλωστε, οι κατήγοροί μας δεν γνωρίζουν αυτήν τη λειτουργία αφού απέχουν σχεδόν ενάμιση χρόνο από το ΔΣ.

Αυτό που θεωρούμε πιο σημαντικό είναι ότι σε μια περίοδο που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση όλων μας, έχοντας καταργήσει τα περισσότερα δικαιώματά μας, υπάρχουν συνδικαλιστικά στελέχη που καλούν σε αποχή από τις εκλογές του Σωματείου μας. Δηλαδή παλεύουν για την απομαζικοποίηση και τη διάλυσή του στην πιο δύσκολη στιγμή.

Από παλιότερες κινητοποιήσεις
Από παλιότερες κινητοποιήσεις
Την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη μετριέται το μπόι του κλάδου μας, του επαγγέλματός μας.

Τα στοιχεία της συμμετοχής στις εκλογές φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας και να είστε σίγουροι ότι εκτιμώνται ανάλογα. Ειδικά για το Σωματείο μας, που χτύπησε την πόρτα αυτού του υπουργείου διεκδικώντας τα Βαρέα - Ανθυγιεινά για τους μουσικούς των νυχτερινών κέντρων, την επαναφορά των χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης για πνευστούς και Λυρικούς τραγουδιστές, τη μείωση των αναγκαίων ενσήμων για το εποχικό βοήθημα, την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας κ.ά.

Η μη συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου μας είναι μήνυμα ότι η αγωνιστικότητα και η διεκδικητικότητα των μουσικών υποχωρεί, ότι η απογοήτευση και η ηττοπάθεια βρίσκουν μεγαλύτερο έδαφος στο χώρο μας, ότι είμαστε πιο ανίσχυροι. Είναι μήνυμα προς την κυβέρνηση να μη δεχτεί τα αιτήματά μας, να συνεχίσει την επίθεσή της στο επάγγελμά μας.

Αυτό το μήνυμα θέλουν να δοθεί οι συνάδελφοι που καλούν σε αποχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, άσχετα από το τι πιστεύουν, και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα την "Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών" να γυρίσουν την πλάτη τους στο κάλεσμα για αποστράτευση.

Η αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο για την αξιοπρέπεια των μουσικών, όπως λένε.

Από μουσική διαμαρτυρία
Από μουσική διαμαρτυρία
Οποιος έχει διαφορετική αντίληψη, έχει κάθε δικαίωμα μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Σωματείου μας να παλέψει γι' αυτή και για την αλλαγή του συσχετισμού.

Οποιος καλεί σε αποχή χτυπά το συλλογικό μας όργανο και τη συλλογική προσπάθεια, αντικειμενικά συντάσσεται με εργοδοσία και κυβέρνηση.

Καλούμε όλους σας να δώσετε με τη συμμετοχή σας στις εκλογές απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Μπορεί το Σωματείο μας να βγει πιο δικαιωμένο, πιο ισχυρό για τις σκληρές μάχες που έχει για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας τα επόμενα δυο χρόνια».

  • Στην Αθήνα οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του ΠΜΣ (Σαπφούς 10), από τις 10.00 έως τις 18.00. Εκλογές επίσης θα διεξαχθούν στα παραρτήματα της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης στα Εργατικά Κέντρα, τη Δευτέρα 23/10.

Από τη συναυλία που έδωσε μαζί με το τουρκικό συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ», ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά
Από τη συναυλία που έδωσε μαζί με το τουρκικό συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ», ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org