Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μαζική συμμετοχή θα είναι η δική μας απάντηση, το μέτρο του δικού μας αναστήματος...

Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του ΠΜΣ δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Οι εκλογές για κάθε Σωματείο, όπως και για το δικό μας είναι πολύ κρίσιμες. Μετριέται σ' αυτές το μπόι του κλάδου.

Ειδικά για τον ΠΜΣ που το προηγούμενο διάστημα έδωσε σκληρές μάχες για το σύνολο των ζητημάτων και για τα πιο ειδικά, αλλά και για τα "μεγάλα" ζητήματα. Διεκδίκησε και απαίτησε από υπουργεία και εργοδοσία το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Ενδεικτικά αναφέρω τις κινητοποιήσεις για την Ασφάλιση, για τα βαρέα κι ανθυγιεινά των μουσικών των νυχτερινών κέντρων, για την παραμονή των χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης για πνευστούς και λυρικούς τραγουδιστές, τη μείωση των απαραίτητων ενσήμων για το εποχικό βοήθημα, τις αμοιβές για τους εργαζόμενους σε δημοτικά σύνολα, ωδεία και κρατικές ορχήστρες, τα συγκεκριμένα μέτρα για τους ανέργους.

Ειδικά για το Σωματείο μας, που δεν δείλιασε από τον γενικότερο αρνητικό συσχετισμό και την απογοήτευση που υπάρχει. Δεν την αναπαρήγαγε, αλλά αντίθετα με όσες δυνάμεις είχε, διεκδίκησε, συγκρούστηκε, μπήκε στο μάτι της κυβέρνησης.

Σήμερα, αυτή η κυβέρνηση και με το αποτέλεσμα των εκλογών μας θα μετρήσει πόσο αυτή η γραμμή της διεκδίκησης βρίσκει απήχηση μέσα στον κλάδο, στους συναδέλφους.

Η μαζική, λοιπόν, συμμετοχή μας θα είναι η δική μας απάντηση, το μέτρο του δικού μας αναστήματος, απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν πάρει και ετοιμάζονται να πάρουν.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει, να αποδοκιμάσει και στην πράξη τις φωνές που ακούγονται μέσα στο Σωματείο και καλούν σε αποχή και ουσιαστικά σε αποστράτευση, την πιο κρίσιμη στιγμή για εμάς και τις οικογένειές μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη δουλειά μας στους χώρους μαθητείας(16/2/2017)
Η κρίση στις κατασκευές τσάκισε και τους ηλεκτροτεχνίτες(7/12/2014)
Να κάνουμε το πρώτο βήμα οργάνωσής μας(12/10/2014)
Οι εργάτες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας(13/6/2014)
Πρωτοβουλίες για στήριξη των άνεργων μουσικών(20/12/2013)
"Να προστατέψουμε τη ζωή μας"(23/6/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org