Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για τα προβλήματα των σχολείων της Κεφαλονιάς

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και στο Ληξούρι

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από την Κεφαλονιά, που δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 10 το πρωί (προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Νερατζιώτισσα»).

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη που κάλεσε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης την περασμένη Τρίτη και έγινε στο ΓΕΛ Ληξουρίου, με ζητήματα αιχμής τις υποδομές και τις καταργήσεις τμημάτων. Παράλληλα, σήμερα θα γίνει στην Κεφαλονιά συγκέντρωση μαθητών έξω από το πρώην δημαρχείο στο Ληξούρι, με παράλληλο κλείσιμο όλων των σχολείων στην Παλική.

Αιτήματα αιχμής των δύο κινητοποιήσεων είναι:

  • Να αρθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα που «φρενάρουν» την ένταξη του νέου σχολικού συγκροτήματος για το νέο ΓΕΛ στον Αγιο Αντώνιο στο ΕΣΠΑ της ΠΙΝ και να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή του.
  • Να ξεκινήσει, επιτέλους, η κατασκευή του νέου μηχανουργείου του ΕΠΑΛ, αφού έχει εξευρεθεί η χρηματοδότησή του.
  • Να δοθεί γενναία κρατική επιχορήγηση για να αρχίσουν άμεσα οι επισκευές των υπόλοιπων σχολείων (2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο κ.λπ.).
  • Να τελειώσουν όλα τα έργα στο οδικό δίκτυο, που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών.
  • Να μην γίνει καμιά περικοπή ολιγομελών τμημάτων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, αφού καμιά «κανονικότητα» δεν έχει επέλθει, πλην των τεσσάρων χρόνων που έχουν περάσει από τους σεισμούς.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ