Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 22/10, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Στη συνέλευση θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Θα εκλεγεί επίσης εφορευτική επιτροπή για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωση - κάλεσμά του αναφέρεται στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης», μεταξύ άλλων με το νέο χτύπημα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων. «Ηρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση», επισημαίνει, «η μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι μια πρώτη απάντηση».

«Στις 22 Οκτώβρη συζητάμε και αποφασίζουμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τους αγώνες», τονίζει το Συνδικάτο, καλώντας τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, αλλά και στις συνελεύσεις των παραρτημάτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 29/10 έως τις 5/11.

Αγωνιστικό πρόγραμμα στην Αιτωλοακαρνανία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αγρινίου οργάνωσε χτες η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο. Οπως καταγγέλλει, η «μαύρη» εργασία στην οποία αναγκάζονται όλο και περισσότεροι οικοδόμοι, έχει αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ασφάλιση και να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για συνταξιοδότηση.

Το πρόγραμμα δράσης που έχει αποφασίσει το σωματείο, συνεχίζεται με τις εξής πρωτοβουλίες:

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΠΕ στο Αγρίνιο, με αιτήματα που αφορούν στα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, καθώς και τα ωράρια εργασίας.

-- Την Πέμπτη 23/11, στις 6 μ.μ., θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η Ενωση στηρίζει επίσης την απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο, όταν αυτό έρθει στη Βουλή.

  • Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 27/10, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ