Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους

Τις θέσεις του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΔΟΕΑΠ με ευθύνη της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού επαναφέρει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει καταβληθεί η επικουρική σύνταξη για το μήνα Οκτώβρη, αλλά και με αφορμή «την επιλογή κάποιων συναδέλφων να στήσουν σκηνές έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, δηλώνοντας απεργοί πείνας για τη "σωτηρία" του ΕΔΟΕΑΠ».

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει την «ανάγκη οργάνωσης και από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε μέσο, να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους και να πετύχουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, απεργίες, παραστάσεις κ.λπ., κόντρα στην κυβέρνηση, που δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί η αντεργατική - αντισφαλιστική πολιτική της υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Διεκδικώντας λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ τέτοια που να καλύπτει όλες μας τις ασφαλιστικές ανάγκες». Με αυτήν την κατεύθυνση, «με Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς», οι εργαζόμενοι να επιβάλουν «στην ΕΣΗΕΑ να οργανώσει πολύμορφους κλιμακούμενους αγώνες».

Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία και με τη συμβολή του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που της άνοιξε τον δρόμο, έχει πλήρη ευθύνη και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΔΟΕΑΠ. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στις Ενώσεις πήγε σε συνδιαλλαγή με κυβέρνηση - εργοδοσία, με "προτάσεις", "επαφές" και "μυστικοσυμβούλια", με τον κλάδο στη γωνία. Στη συνέχεια κήρυξε απεργίες - "τουφεκιές στον αέρα", πήρε απαντήσεις χωρίς αντίκρισμα από την κυβέρνηση, έχοντας με την τακτική του οδηγήσει σε αδιέξοδο την υπόθεση, που στραγγαλίζει η αντιασφαλιστική, κυβερνητική, μνημονιακή νομοθεσία».

Να σημειωθεί ότι σήμερα η ΕΣΗΕΑ προσέρχεται σε άλλη μια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με τον κλάδο στο περιθώριο...

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει ότι το διαμορφωμένο αντεργατικό πλαίσιο «επιτρέπει στα αφεντικά να απαιτούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με καταστρατήγηση κάθε προστασίας τους από την εργοδοτική εκμετάλλευση, με νέο τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, εμπεριέχοντας ακόμη και απειλές».

Υπογραμμίζει ότι η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, ενάντια στα αίσχη της εργοδοσίας, για την ανάκτηση των απωλειών. Στην αντεπίθεση του κινήματος στον κλάδο, σε συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτει ξανά το πλαίσιο διεκδικήσεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Καμιά περικοπή στις παροχές. Τη μη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης. Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Στις παροχές των Ταμείων να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων. Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών - ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από το «κούρεμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ