Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Σχέδια για περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αναστάτωση στους εργαζόμενους προκαλούν τα σχέδια της πολεμικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας «BAE Systems» για κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας σε εργοστάσια που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους «Eurofighter Typhoon».

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε χτες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για τις απολύσεις, προσθέτοντας μόνο ότι θα επικοινωνήσει με το προσωπικό εάν και όταν καταλήξει σε τέτοιες αποφάσεις. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του συνδικάτου UNITE, Στιβ Τέρνερ, ζήτησε από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να τερματίσει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους της «BAE Systems» αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών «νέας γενιάς» σε εργοστάσια της εταιρείας που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θέλουν την Μέι στο «τιμόνι»

Χτες επίσης δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενήργησε πριν από λίγες μέρες η εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας «Telegraph». Η δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν οι έξι στους δέκα Βρετανούς θέλουν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να παραμείνει στο αξίωμά της ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.

Η έρευνα, που έγινε το Σαββατοκύριακο μετά την επεισοδιακή ομιλία της Μέι στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, κατέδειξε ότι το 57% των ψηφοφόρων θεωρεί πως η πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει στο αξίωμά της τουλάχιστον ωσότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το Brexit. Μόλις ένας στους πέντε ερωτηθέντες έκρινε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, θα τα πήγαινε καλύτερα από την Μέι εάν την αντικαθιστούσε.

Το 46% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η Μέι «δεν είναι κατάλληλη» για το αξίωμα, ενώ το 43% διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ