Σάββατο 7 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Κινητοποίηση για τα προβλήματα των σχολείων

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας

«Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών μας», σημειώνουν μια σειρά φορείς, που καλούν το λαό και τη νεολαία των δήμων Αχαρνών και Φυλής στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στη 1.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Οι φορείς καταγγέλλουν «την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει και σε αυτόν τον τομέα από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας παράλληλα τις ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Μέσα από την κινητοποίηση, διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στα τμήματα ένταξης - παράλληλης στήριξης, στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και στα ολοήμερα. Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής, καθώς, όπως επισημαίνουν, ακόμα υπάρχουν σχολεία που χρησιμοποιούν αίθουσες προκάτ και κοντέινερ, που χρειάζονται επισκευές και βάζουν νερά με την πρώτη βροχή, που δεν διαθέτουν ασφαλές προαύλιο για να παίξουν και να αθληθούν οι μαθητές, που δεν έχουν αίθουσες εκδηλώσεων, που το χειμώνα «το μάθημα γίνεται μαρτύριο από την έλλειψη θέρμανσης». Ζητούν επίσης μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα, αντισεισμικό έλεγχο και άμεσα μέτρα για σχολεία ακατάλληλα από το σεισμό του 1999, αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Το κάλεσμα υπογράφουν: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας), Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), οι Σύλλογοι Γυναικών (ΟΓΕ) Αχαρνών - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού. Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Μενιδίου και Φυλής.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν στις 12.30 το μεσημέρι, από την πλατεία Καράβου στο Μενίδι και την Τριγωνική Πλατεία Ανω Λιοσίων, πίσω από το δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ