Eurokinissi |
Η νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έστειλε τον Αρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου |
Στο «Νick Gallis Hall» της Θεσσαλονίκης, ο Αρης του Παναγιώτη Γιαννάκη, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, επικράτησε τελικά του ΠΑΟΚ με 70-63. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι, διαθέτοντας περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους τους. Είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, κρατώντας σημαντική διαφορά στο σκορ (34-21, 42-29, 51-32, 58-44), με πρωταγωνιστή τον Βασιλόπουλο (12 πόντοι). Απ' την άλλη ο ΠΑΟΚ, πέραν των σημαντικών απουσιών (Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης), έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να δέσει ως σύνολο και απείλησε κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με μπροστάρη τον Τζόουνς (14 π.) μάζεψε τη διαφορά.
Με πρωταγωνιστή τον Στρέλνιεκς (14 π.) και όπλο την πολύ καλή άμυνα, κυρίως στο β' μέρος, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λάρισα, επικρατώντας με 97-67 του Φάρου/ΓΣ, που στάθηκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Στο ΟΑΚΑ, ανεβάζοντας την απόδοσή της στην επανάληψη, όταν λύνοντας τα προβλήματα του πρώτου μέρους ήταν καταιγιστική, η ΑΕΚ νίκησε το Ρέθυμνο με 92-67, έχοντας ως κορυφαίους τους Μπάρλοου (16 π.) και Σάκοτα (15 π.).
Σαρωτικός ήταν και ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο, αφού δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Κολοσσού με 84-54, με τους Βουγιούκα (14 π.) και Λοτζέσκι (14 π.) να είναι αυτοί που ξεχώρισαν από τους νικητές.