Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ
Να ανοίξει δρόμο πρόκρισης

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Αούστρια Βιέννης (22.05 Cosmotes Sports 2), για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της στο Europa League. Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η «Ενωση» πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Κροατία επί της Ριέκα (2-1), ενώ η Αούστρια γνώρισε τη συντριβή από τη Μίλαν με 5-1. Κάτι που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αποψινό αγώνα, αφού με νέα νίκη η ελληνική ομάδα θα θέσει από νωρίς σοβαρή υποψηφιότητα για μία από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ενόψει της αναμέτρησης, το ηθικό είναι μεν ακμαίο, η κατάσταση όμως δεν είναι η ιδανική ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των τραυματιών Σιμόες, Λόπεζ, Γιακουμάκη, ενώ αμφίβολος παραμένει και ο Γκάλο.

Μιλώντας για τον αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης, ξεκαθαρίζοντας πως αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει την Αούστρια, δεν θα έχει αξία η νίκη στην Κροατία. Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχολίασε πως είναι πλέον παρελθόν και πως το μόνο που υπάρχει είναι η κόντρα με την αυστριακή ομάδα. Αναφέρθηκε τέλος στην ταπεινότητα και τη σκληρή δουλειά που ζητά από τους παίκτες του να «βγάλουν» στο γήπεδο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μίλαν φιλοξενεί τη Ριέκα (21.45 Cosmote Sports 3).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μίλαν 3, ΑΕΚ 3, Ριέκα 0, Αούστρια 0.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ