Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φουέντε Οβεχούνα» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει από τις 18 Νοέμβρη την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα - Η πηγή των αμνών» του Λόπε Ντε Βέγα Κάρπιο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1476 και βασίζεται σε πραγματικό γεγονός. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της επαρχίας της Κόρδοβας με το όνομα «Η Πηγή των Αμνών» δηλαδή Φουέντε Οβεχούνα. Πρόκειται για την ιστορία ενός ειρηνικού χωριού, της Φουέντε Οβεχούνα, μέχρι την εμφάνιση ένας βίαιου Διοικητή, που με κάθε τρόπο ποδοπατούσε την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων. Βιασμοί, προσβολές, βασανισμοί ήταν μέρος της καθημερινής του συμπεριφοράς απέναντι στους κατοίκους του χωριού. Ο γενναίος όμως λαός της Φουέντε Οβεχούνα δεν άντεξε για πολύ την απάνθρωπη και τυραννική συμπεριφορά του Διοικητή. Ανδρες και γυναίκες, αγανακτισμένοι, ξεσηκώθηκαν και τον σκότωσαν. Οταν ο βασιλιάς Φερδινάνδος έστειλε στο χωριό έναν δικαστή - ανακριτή για να μάθει ποιος είχε διαπράξει το έγκλημα, οι κάτοικοι, παρά τα βασανιστήρια που υφίσταντο κατά την ανάκριση, απαντούσαν σταθερά και αποφασιστικά: «Η Φουέντε Οβεχούνα το έκανε!»...

Συντελεστές: Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος, Σκηνοθεσία - διασκευή - δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης, Σκηνικά - κοστούμια: Παπατσαρούχας Βασίλης, Παραχώρηση μουσικής - σύνθεση και ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος, Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610273613


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ