Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν

Στους πρωτοετείς φοιτητές απευθύνεται η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της

Στους πρωτοετείς φοιτητές απευθύνεται η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της, καλωσορίζοντάς τους στις Σχολές, καλώντας τους να μάθουν τα δικαιώματά τους και να παλέψουν για αυτά στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, να αναζητήσουν την αλήθεια, να γνωριστούν και να παλέψουν με την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τώρα πλέον ως φοιτητής ανοίγει μπροστά σου ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση! Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, εάν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή.

Από τώρα πιθανώς να σκέφτεσαι "πρέπει να τελειώσω στην ώρα μου", "πώς θα βρω δουλειά σε αυτό που σπουδάζω"; Λογικό να έχεις αυτούς τους προβληματισμούς, αφού ξέρεις τους κόπους που πέρασε η οικογένειά σου για να καταφέρεις να περάσεις στη σχολή σου και ήδη βλέπεις και ακούς για νέα εμπόδια.

Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή.... (Δ. Γληνός)

Φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη γνώση μπορείς και εφόδια για το μέλλον. Πρέπει, όμως, να γνωρίζεις ότι μόνο αυτό δεν φτάνει! Χρειάζεται και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου, οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση για ό,τι στερούν από τη νέα γενιά, για τις σύγχρονες ανάγκες που έχουμε.

Εδωσες μάχη για να καταφέρεις να μπεις στη σχολή σου! Μάθε ποια είναι τα δικαιώματά σου, πάλεψε για αυτά!

Τα δικαιώματα που έχεις ξεκινώντας τη σχολή σου κατακτήθηκαν με αγώνες, όμως οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθούν να τα πάρουν πίσω, ονομάζοντας πρόοδο τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσεις στις σπουδές σου.

Σκέψου πόσο σύγχρονο είναι σήμερα...
  • σε αρκετές σχολές να μην έχουμε δωρεάν βιβλία για κάθε μάθημα με αποτέλεσμα να τα αγοράζουμε ή να τα φωτοτυπούμε. Να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα αναλώσιμα που απαιτούνται.
  • Να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά ακόμα και στα στοιχειώδη (εργαστηριακό εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό) ως αποτέλεσμα της μείωσης στο 80% του κρατικού προϋπολογισμού από όλες τις κυβερνήσεις.
  • Να μειώνονται κάθε χρόνο όσοι δικαιούνται κάρτα σίτισης και να υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού στα εστιατόρια των σχολών.
  • Να πετιούνται εκατοντάδες φοιτητές έξω από τις Εστίες, επειδή δεν υπάρχουν δωμάτια.
  • Να μην έχουμε δωρεάν μετακίνηση και να φορτωνόμαστε τα έξοδα από τις μεταφορές για να πάμε στη σχολή, στο σπίτι μας ή στον τόπο μας.
  • Να αναγκάζονται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να δουλεύουν για να αντεπεξέλθουν και να μην έχουν κανένα μέτρο διευκόλυνσης στις σπουδές τους.
  • Να αξιοποιούνται υποδομές και προσωπικό των ιδρυμάτων για τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οργανώνουν πολέμους, δολοφονούν και ξεριζώνουν λαούς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μη χαρίσεις τις θυσίες που έκανες για να φτάσεις μέχρι εδώ!

Μη δεχτείς αυτήν την "κανονικότητα" και τη "φυσιολογική λειτουργία των Ιδρυμάτων" που μας λένε. Τα όνειρά σου, οι ανάγκες και το δικαίωμά σου στη μόρφωση δεν χωράνε στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ που λειτουργούν σαν επιχείρηση, που πουλάνε πανάκριβα τη γνώση και μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες και κόστος.

Είμαστε νέοι, έχουμε μια ολόκληρη ζωή να παλέψουμε για το μέλλον που μας αξίζει!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Με τη συμμετοχή όλων μας στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, που είναι η συλλογική οργάνωση των φοιτητών και σπουδαστών σε κάθε τμήμα ή σχολή, μπορούμε να δυναμώσουμε τον οργανωμένο αγώνα για δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα και επιστήμη που θα υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του. Γιατί ο καθένας αν είναι μόνος του είμαστε χαμένοι από χέρι. Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική διεκδίκηση!

Πάρε θέση ώστε να αποκτήσουν οι Σύλλογοί μας αγωνιστικό προσανατολισμό, ώστε ο αγώνας των φοιτητών και σπουδαστών να συναντηθεί με τον αγώνα του λαού, για να πάρουμε την τύχη των σπουδών και της ζωής μας στα χέρια μας.

Συνέβαλε και εσύ να δυναμώσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που είναι η αγωνιστική συσπείρωση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που υπάρχει πανελλαδικά. Το ΜΑΣ ενώνει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα για να είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στα μέτρα και την πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ - μεγαλοεπιχειρηματιών, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας!

Η ΚΝΕ είναι η Οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ. Πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή. Μαζί συναντηθήκαμε στους μαθητικούς αγώνες στα σχολεία, διεκδικήσαμε "σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει"! Μαζί μπορούμε να παλέψουμε για τη ζωή και τις σπουδές που μας αξίζουν!

Γιατί δεν συμβιβάζονται τα όνειρα και η ζωή μας με την ανεργία, τη μισή κακοπληρωμένη δουλειά, την υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Δεν χωρούν οι ανάγκες μας στο καπιταλιστικό σύστημα που κουμάντο κάνουν οι λίγοι που ζουν στη χλιδή, ενώ οι πολλοί ζουν στη μισή ζωή, στη φτώχεια και την ανέχεια.

Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής...

  • Μέσα στις σχολές αγωνιζόμαστε για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση που αρμόζει στα σύγχρονα επίπεδα ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης γνώσης.
  • Για να σπουδάζουμε χωρίς δυσκολίες, δωρεάν, να μπορούμε να δουλέψουμε στο αντικείμενο που σπουδάζουμε με δικαιώματα.
  • Για να είναι η επιστήμη στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι στην υπηρεσία του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
  • Παλεύουμε για την πραγματική, ριζική αλλαγή προς όφελος του λαού και της νεολαίας που μπορεί να έρθει μόνο με την επαναστατική ανατροπή του σάπιου ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος. Για τη νέα κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών, της πραγματικής ελευθερίας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Αναζήτησε, ψάξε, μάθε την αλήθεια...

Από όσα θα ακούσεις, σκέψου, σύγκρινε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Αντιμετώπισε τη γνώση και τη μόρφωση ως εφόδιο, ως δύναμη για να χτίσουμε "έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", μια κοινωνία που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

Μην υποκύψεις στα μαθήματα συμβιβασμού, που είναι πολύμορφα και από πολλούς καλοθελητές, ότι ο αυριανός εργαζόμενος, ο επιστήμονας πρέπει να σκέφτεται μονάχα την πάρτη του, να στηρίζει το σημερινό σάπιο σύστημα.

Μην περιμένεις σωτήρες. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα! Ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ανοίξει δρόμους για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

Μην αφήσεις τόπο να σταθούν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εκμεταλλευτών.

Μη δεχτείς "χάρες" που ζητάνε ανταλλάγματα. Διεκδίκησε ό,τι σου ανήκει!

Καλή αρχή!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ