Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ασφάλιση στην «κοινωφελή εργασία»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 18/9, στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, Αγίου Κωνσταντίνου 8), στις 13.00, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους που απασχολούνται στους δήμους μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφαλιστική τους κάλυψη, προβάλλοντας τη διεκδίκηση «να είναι και να φαίνονται ασφαλισμένοι από την πρώτη μέρα εργασίας».

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι «μετά από πέντε μήνες δουλειάς και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος φαίνονται και είναι ανασφάλιστοι, παρότι οι δήμοι έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Αυτό συμβαίνει γιατί από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, τα ένσημα των εργαζομένων οριστικοποιούνται με τεράστια καθυστέρηση που ξεπερνά τους 5 μήνες».

Την ίδια μέρα, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους που δούλεψαν σε 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Πατρέων να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας «επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους μετά το τέλος του προγράμματος».

Κινητοποιήσεις στη Λάρισα ενάντια στην απληρωσιά

Σε αποχή από τις υπηρεσίες σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή και σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Λαρισαίων τη Δευτέρα 18/9 θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Λάρισας, διεκδικώντας να πληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ οι 350 συμβασιούχοι στους δήμους της περιοχής που παραμένουν απλήρωτοι για 2,5 μήνες. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας και της Επιτροπής Αγώνα των συμβασιούχων τόνισαν, μεταξύ άλλων: «Aς σταματήσουν το παιχνιδάκι με τις υπογραφές του επιτρόπου. Την ευθύνη έχουν ακέραιη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτοί ψήφισαν τους νόμους, αυτοί μαζί με τους δημάρχους που στηρίζουν αυτούς τους νόμους να δώσουν εδώ και τώρα λύση και να σταματήσουν να "συμπάσχουν" μαζί μας και να παίζουν με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για την πληρωμή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων(2022-07-27 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-07-03 00:00:00.0)
Απέσπασε δέσμευση για ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»(2017-09-19 00:00:00.0)
Με οργάνωση στα Σωματεία και τις Επιτροπές τους διεκδικούν τα δικαιώματά τους(2017-04-06 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη ανοίγει δρόμους(2014-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ