Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πανηγυρικά στην οκτάδα, με υψηλότερες βλέψεις

Ανεβάζοντας τον πήχη της εικόνας της ακόμη ψηλότερα σε σχέση με το ματς με την Πολωνία για την Α' φάση, η Εθνική ομάδα πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη, μετά την καθοριστική νίκη επί της Λιθουανίας με 77-64 για τους «16» της διοργάνωσης. Εκεί πλέον θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία αύριο (18.45) σε ένα ακόμα κομβικό παιχνίδι, με στόχο την είσοδο στην τετράδα. Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη δίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα απέκλεισε τη φιναλίστ των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2013 και 2015).

Εμφάνιση πολλά υποσχόμενη

Οι Ελληνες διεθνείς, με την εικόνα τους στον κρίσιμο προημιτελικό, έδειξαν να έχουν αφήσει πίσω τους το μέτριο πρόσωπο των τεσσάρων πρώτων τους αγώνων, δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Κόντρα στους Λιθουανούς, τα πλάνα του Κώστα Μίσσα απέδωσαν τα μέγιστα και η Εθνική φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένη απέναντι στο παιχνίδι των αντιπάλων, έχοντας τα «ηνία» του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του. Την επικράτηση της Εθνικής «σφράγισαν» ο πρωταγωνιστής του αγώνα Κώστας Σλούκας (21 πόντους με 5 τρίποντα, 4 ασίστ), η άψογη άμυνα που «έσβησε» τα βασικά ατού των αντιπάλων (Καλνιέτις, Βαλανσιούνας), και η εξίσου καλή επιθετική λειτουργία, ιδιαίτερα στην περιφέρεια (46% στα τρίποντα). Στα θετικά για τους Ελληνες διεθνείς και ο χαρακτήρας που έδειξαν σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, όταν οι Λιθουανοί μείωσαν το σκορ. Στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο, η Ελλάδα άντεξε στη λιθουανική αντεπίθεση και κράτησε το προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καλνιέτις 11 (1 τρίποντο) Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1), Γκετσεβίτσιους, Βαλανσιούνας 13 (15 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 20, Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις 1, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1).

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη - πρόκριση της Ελλάδας επί της Λιθουανίας

Eurokinissi

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη - πρόκριση της Ελλάδας επί της Λιθουανίας
ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 14 (2 τρίποντα), Μπουρούσης 11 (1), Σλούκας 21 (5), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1).

Με το γκάζι στα ...100 η Ρωσία

Οσον αφορά την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής, τη Ρωσία, στη φάση των «16» επιβεβαίωσε τη δυναμική της στη διοργάνωση και τις υψηλές βλέψεις που έχει φέτος, αφού «σκόρπισε» την Κροατία με το εκκωφαντικό 101-78. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Αλεξέι Σβεντ (27 πόντους).

Την έκπληξη η Γερμανία

Στα υπόλοιπα παιχνίδια των «16» ξεχώρισε η νίκη της Γερμανίας επί της Γαλλίας (84-81), που άφησε τους «τρικολόρ» πρόωρα εκτός θεσμού. Η Ισπανία, αν και είχε να αντιμετωπίσει το σκληρό (έως αντιαθλητικό) παιχνίδι των «οικοδεσποτών» Τούρκων και τη διαιτησία, χάρη στην ποιότητά της πήρε τη νίκη με 73-56. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Σλοβενία - Ουκρανία 79-55, Φινλανδία - Ιταλία 57-70, Λετονία - Μαυροβούνιο 100-68, Σερβία - Ουγγαρία 86-78.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ