Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2
«Εμφραγμα» στο 90΄

Οταν το όνειρο γίνεται... εφιάλτης. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από την Κόλαση στον Παράδεισο αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει στο τέλος του αγώνα, απέναντι σε μια Λα Κορούνια, που έδειξε ότι άξιζε τη νίκη καθώς έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Παρ' όλα αυτά, ο πειραϊκός σύλλογος κατάφερε να πάρει με το 2-2 τον πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό σε μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη.

Στο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 22΄ ο Φραν με ένα δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, όμως αυτό φάνταζε ακατόρθωτο. Οι πλευρές της «ερυθρόλευκης» άμυνας... έμπαζαν από παντού, χωρίς όμως να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία του Ελευθερόπουλου.

Στην επανάληψη, όμως, η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε, οι Ισπανοί κλείστηκαν προσπαθώντας να κρατήσουν το 1-0 και παράλληλα να εκμεταλλευτούν το όποιο λάθος των Ελλήνων παικτών στην άμυνα. Στο 80΄ ύστερα από ένα σουτ του Οφορίκουε από πλάγια θέση και μια ασθενή απόκρουση του Μολίνα, ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από άψογη πάσα του Καρεμπέ ο Ζιοβάνι έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Οφορίκουε ο οποίος έγραψε το 1-2. Οι γηπεδούχοι παρά το αρχικό σοκ και τον λιγοστό χρόνο προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα έφτασε στον Βαλερόν, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Ρομέρο, Ναϊμπέτ, Σίλβα, Τριστάν (70΄ Μακάι), Μανουέλ Πάμπλο, Φραν, Παντιάνι, Βίκτορ Σάντσεθ (37΄ Σκαλόνι), Ντονάτο, Σέρτζιο (84΄ Βαλερόν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μπερμούντες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (83΄ Αμανατίδης), Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Μαυρογενίδης (76΄ Πατσατζόγλου), Ζέτερμπεργκ (60΄ Οφορίκουε), Ανατολάκης, Βενετίδης.

  • H Σπάρτα Πράγας έκανε την έκπληξη χτες στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς πέρασε αλώβητη από το Μόναχο, αποσπώντας πολύτιμη λευκή ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου. Τα άλλα παιχνίδια: Λιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, Λιόν-Μπάγερν Λεβερκούζεν 0-1, Σπάρτακ Μόσχας-Φέγενορντ 2-2.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ