Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις απαράδεκτες μεθόδους

Για την έρευνα που έγινε κατ' εντολήν των ΕΛΠΕ, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με αφορμή το πρόβλημα της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, το οποίο απασχολεί εδώ και καιρό και έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους κατοίκους της περιοχής, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία ΕΛΠΕ φέρεται να παρήγγειλε "έρευνα" η οποία παραπέμπει σε κανονικό φακέλωμα και ασφαλίτικες μεθόδους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα τα ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς περιέχει πληθώρα καταγραφών από κινήσεις, παρεμβάσεις, συζητήσεις, ακόμα και προσωπικά στοιχεία βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στοιχεία κινήσεων, φορέων, οι οποίοι αντέδρασαν ή πήραν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αντί η εταιρεία ΕΛΠΕ να απολογηθεί και να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, αυτή φέρεται επιπλέον να έκανε και φακέλωμα και παρακολούθηση αυτών που κινητοποιούνται για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Δεν μας προξενεί εντύπωση η ύπαρξη μηχανισμών παρακολούθησης από τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Δεν συνιστά μια απλή εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως προσπαθεί να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μονοπώλια και οι μεγάλες εταιρείες στον καπιταλισμό έτσι λειτουργούν, αφού αποτελούν "κράτος εν κράτει", έχουν την πραγματική εξουσία.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν σε μια εταιρεία, που μάλιστα συμμετέχει το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και γενικότερα αν σε εταιρείες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μπορούν να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι παρακολούθησης των πολιτών και των μαζικών φορέων τους. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής δεν τρομοκρατούνται, ούτε θα υποχωρήσουν κάτω από τέτοιες μεσαιωνικές μεθόδους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ