Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ)
Την έκπληξη η Λετονία, άνετη η Σερβία

Η Λετονία έκανε την έκπληξη στη χτεσινή 4η αγωνιστική του Δ' ομίλου που διεξάγεται στην Τουρκία, αφού επικράτησε της Ρωσίας με 84-69, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική της και δικαιώνοντας όσους τη θεωρούν την ευχάριστη έκπληξη της Α' φάσης του Ευρωμπάσκετ. Με τη νίκη αυτοί, μάλιστα, οι Λετονοί έθεσαν και αυτοί υποψηφιότητα ακόμα και για την πρωτιά του ομίλου, ενόψει της τελευταίας 5ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη. Mε όπλο την καλή άμυνα, τον Τίμα να «καθαρίζει» στην επίθεση (22π.), καλύπτοντας επάξια τον παροπλισμό του Πορζίγκις (11π) από νωρίς, αφού φορτώθηκε με 4 φάουλ πριν τελειώσει το ημίχρονο, οι Λετονοί έδειξαν χαρακτήρα στην αντεπίθεση των Ρώσων στο τρίτο 10λεπτο και έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Κατά τ' άλλα, ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έκανε η Σερβία, που χτες δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Μ. Βρετανίας με 88-68, και πλέον στο φινάλε της Α' φάσης κρατά την τύχη της στα χέρια της. Με νίκη επί του Βελγίου την 5η αγωνιστική, οι Σέρβοι «σφραγίζουν» την πρώτη θέση. Σημειώνεται πως αργά χτες το βράδυ αγωνιζόταν η «οικοδέσποινα» Τουρκία με το Βέλγιο, σε ένα κρίσιμο ματς και για τους δύο όσον αφορά τη συμπλήρωση των θέσεων πρόκρισης.

Η βαθμολογία: Λετονία 7, Ρωσία 7, Σερβία 7, Αγγλία 4, Τουρκία 3, Βέλγιο 3. Σημ: Δεν συμπεριλαμβάνεται το Τουρκία - Βέλγιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ