Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγριο φοροκυνηγητό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Αγριο φοροκυνηγητό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζει η δημοτική αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ κ.ά.), όπως φάνηκε και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος. Από τα ίδια τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται ποιους έχει βάλει στο στόχαστρο η δημοτική αρχή, για άλλη μια φορά, με στόχο να «ξεζουμίσει» ό,τι απέμεινε από το λεηλατημένο εισόδημά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία (39.000) των οφειλών είναι μικροποσά έως 300 ευρώ από κλήσεις, οι οποίες με τις προσαυξήσεις τους προστίθενται ως μία ακόμη θηλιά στα υπόλοιπα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμοζόμενη για χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Μάλιστα, ο δήμος έχει προχωρήσει σε κατασταλτικά μέτρα σε βάρος 6.700 δημοτών, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έγινε δέσμευση φορολογικής ενημερότητας σε 715 δημότες. Από την άλλη μεριά, οι μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο, χωρίς σοβαρές συνέπειες, καθώς χρονίζουν τέτοιες υποθέσεις και στο δήμο Λαρισαίων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ποσά που «ξεχνιούνται», ενώ από την άλλη εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα για να καλυφθούν τα ελλείμματα και οι «τρύπες» του προϋπολογισμού.

Παράλληλα με το «μαστίγιο» που εφαρμόζει και η νυν δημοτική αρχή της «πρώτη φορά αριστεράς», πλασάρει και το «καρότο» του διακανονισμού των 100 δόσεων και της διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων, με στόχο να πάρει και τα τελευταία ευρώ από τις τσέπες εργαζομένων, σε μια περίοδο που η πλειοψηφία τους στενάζει από τα ειδοποιητήρια της εφορίας. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην πόλη, ενώ δεν λέει κουβέντα για την υποχρηματοδότηση και τους μειωμένους ΚΑΠ, όπως και τη νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Διοίκησης από την κυβέρνηση, ύψους 19 δισ. ευρώ. Αλλωστε, η δημοτική αρχή, διά στόματος δημάρχου, έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι όραμά της είναι «μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και οικονομικά», πράγμα που σημαίνει ότι το λογαριασμό για κάθε υπηρεσία του δήμου θα πρέπει να τον πληρώνει ο λαός, μέσα από τοπικά «χαράτσια» και φοροκυνηγητό.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει την πολιτική της δημοτικής αρχής και τις προθέσεις της και καλεί το λαρισαϊκό λαό να την αντιπαλέψει, διεκδικώντας αύξηση των πόρων για την τοπική διοίκηση, επιστροφή των παρακρατηθέντων, μείωση των δημοτικών τελών και άλλων τοπικών φόρων για τα λαϊκά νοικοκυριά, μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, απαλλαγή των ανέργων και των οικογενειών τους, καμιά δέσμευση της φορολογικής ενημερότητας από πλευράς δήμου για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 40%, αύξηση των δημοτικών τελών σε τράπεζες, αλυσίδες εστίασης, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ