Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ

Περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 17/8 κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Μ. Συντυχάκης συζήτησε με τους εργαζόμενους, επισκέφτηκε τους κατά κοινή ομολογία ακατάλληλους χώρους της κλινικής και συναντήθηκε με τον διευθυντή της, καθηγητή Ψυχιατρικής, Αλ. Βγόντζα, ο οποίος αφού έκανε αναλυτική περιγραφή των οξυμένων προβλημάτων της κλινικής, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη διαχρονική συμπαράστασή του για την επίλυσή τους καθώς και για τις θέσεις του σχετικά με τον πολύπαθο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τόσο την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες Υγείας, εργασιοθεραπευτές κ.λπ.) όσο και τον απαράδεκτα μικρό χώρο των οξέων περιστατικών καθώς, επίσης, και τον ανεπαρκή αριθμό εξωνοσοκομειακών κρατικών δομών για την εξυπηρέτηση δεκάδων χρόνιων ασθενών. Επιβεβαιώθηκαν έτσι τα ζητήματα που αναδεικνύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τη δράση του Σωματείου τους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ασφυκτική πίεση που ασκείται στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ, από τη μια, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής, από την άλλη, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής στο χώρο της Ψυχικής Υγείας που άσκησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει με ευλάβεια και η σημερινή, υπάρχει τεράστια έλλειψη απαραίτητων δομών και κλινών. Ενώ μέσω του προγράμματος "Ψυχαργώ" έκλεισαν μεγάλα ψυχιατρεία (π.χ. Κέρκυρας, Χανίων), "ξέχασαν" να αναπτύξουν άλλες δημόσιες δομές νοσηλείας, διογκώνοντας όμως παράλληλα τον ιδιωτικό τομέα, με μεγάλες ευεργετημένες τις ΜΚΟ, που κατέλαβαν μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης και της φροντίδας των ψυχικά ασθενών».

Τόνισε, επίσης, ότι «αυτές είναι οι συνέπειες της αντιδραστικής και αντιλαϊκής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που εφαρμόστηκε εδώ και δεκαετίες, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της ΕΕ, τόσο από νεοφιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, παντού βέβαια με τα ίδια επαχθή αποτελέσματα, για χάρη πάντα της γιγάντωσης της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα με πολλούς τρόπους αλλά και με την είσοδο ΜΚΟ στα δημόσια συστήματα Υγείας». «Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως έξω απ' αυτή, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε ο αγώνας και οι διεκδικήσεις του κινήματος να στρέφονται ενάντια στην πραγματική πηγή της επίθεσης που δέχονται, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, η ανατροπή του οποίου θα οδηγήσει στην πραγματική και πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ