Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΙΕΚΑ 2-1
Βήμα για ομίλους στο φινάλε

Ολοκληρώνοντας στις καθυστερήσεις μια σπουδαία ανατροπή ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί της Ριέκα με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον πρώτο αγώνα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν στο β' μέρος να ανατρέψουν τα δεδομένα και πλέον να μεταβούν την ερχόμενη Τρίτη 22 Αυγούστου στην Κροατία με άλλον αέρα και σαφώς με καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόκριση. Η Ριέκα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Χέμπερ (41'). Ο Ολυμπιακός μετά το σοκ ανέκαμψε ξανά και κυρίως μετά το 60', οπότε ανέβασε ρυθμούς (χάρη και στην είσοδο των Φορτούνη και Πάρντο). Ετσι, αρχικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Οφόε (66') ενώ συνεχίζοντας την πίεση είχε δοκάρι με τον Ανδρούτσο στο 90' και με τον Ρομαό στις καθυστερήσεις (93') πήρε την πολύτιμη νίκη.

Μπορεί το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρητικά να φαντάζει ρευστό και να καθιστά επικίνδυνη τη ρεβάνς για την ελληνική ομάδα, ωστόσο η εικόνα της έδειξε ότι έχει την τύχη στα χέρια της. Ο Ολυμπιακός αν και υποχρεώθηκε να κυνηγάει το σκορ και παρά τις όποιες ατέλειες εμφάνισε σε άμυνα και κέντρο, εντούτοις σε γενικές γραμμές έδειξε να είναι ανώτερος των αντιπάλων ειδικά στον επιθετικό τομέα, όπου έχασε σωρεία σημαντικών ευκαιριών. Κυριότερες εξ αυτών ήταν του Μπεν (7', 16', 30', 40'), του Σεμπά (12') και του Κούτρη (35').


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ