Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «ΣΕΦΕΡΗΣ»
«Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση»

Στην «αντιπαράθεση» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αλλαγή του τρόπου επιλογής σημαιοφόρων που περιλαμβάνεται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Σεφέρης».

Οπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «η "αντιπαράθεση" λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τη στιγμή που το Π.Δ. αφήνει άθικτα το χαρακτήρα και το περιεχόμενο των σχολικών γιορτών, κατοχυρώνει τη λειτουργία πληθωρικών τμημάτων, ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στο ολοήμερο (βλ. κατάργηση υπεύθυνου εκπαιδευτικού), παγιώνει το καθεστώς των γενικευμένων αναθέσεων για τα μαθήματα των ειδικοτήτων, δηλαδή την "ιδιαίτερα σύγχρονη" παιδαγωγική αντίληψη "όλοι να τα κάνουν όλα", με αποτέλεσμα την αδιοριστία και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, αναθέτει τον καθορισμό των ορίων της σχολικής περιφέρειας (άρα και τις συγχωνεύσεις τμημάτων) στον Διευθυντή Εκπαίδευσης».

«Για μας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών, η οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, η πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής μας είναι μονόδρομος. Βήμα πίσω από αυτό δεν κάνουμε», σημειώνει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ