Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού

Μικρή αναζωπύρωση σημειώθηκε χτες σε υπάρχον μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα, στην Μυρτιδιώτισσα, που από την Παρασκευή έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Το μέτωπο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, όμως δεν απείλησε άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο νησί βρίσκονται σταθερά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 86 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν ένα αεροσκάφος «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο «Super Puma». Ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έχει αρχίσει από προχτές έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.

Η πυρκαγιά έχει αναδειχτεί και σε μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει τις δυνατότητες της Πυροσβεστικής και να ζητά εξηγήσεις για τις φετινές μισθώσεις ελικοπτέρων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αντιτείνει ότι η ΝΔ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση και ξεχνά τη δική της πολιτική όταν ήταν κυβέρνηση. Τόσο η τωρινή κυβέρνηση όμως όσο και οι προηγούμενες, συνεχίζουν την πολιτική της υποβάθμισης της προστασίας του περιβάλλοντος και στον τομέα της πυρασφάλειας, με την καταβαράθρωση της πρόληψης και το χτύπημα της καταστολής των δασικών πυρκαγιών με την υποβάθμιση της Πυροσβεστικής.

  • Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Τσεκουρίου Πάργας. Επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, ένα «Καναντέρ» και δύο «PZL».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ