Τρίτη 18 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Βολές για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών

«Οι δηλώσεις πολλών υπουργών δείχνουν καταρχήν απόλυτη ταύτιση θέσεων και άρα δεν πρόκειται για μεμονωμένες εκτιμήσεις», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε συνέντευξή του (στο «Βήμα») ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για αποφάσεις της Δικαιοσύνης για σειρά υποθέσεων, συμπληρώνοντας πως «γίνεται μια προσπάθεια εξεύρεσης ενός εσωτερικού εχθρού που είναι υπεύθυνος για κυβερνητικά λάθη ή παραλείψεις».

Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, για τους δικαστές, μιλά για «υποκρισία» και «πολιτικό καιροσκοπισμό», σημειώνοντας ότι «η βουλευτική ασυλία και οι σύντομες παραγραφές αδικημάτων για τους υπουργούς δένουν τα χέρια των δικαστών». Επιπρόσθετα, σημειώνει για σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πως «πρόθεση του κ. Πολάκη ήταν να αποδείξει με τον πλέον αντιεπιστημονικό τρόπο τις κυβερνητικές ευαισθησίες για τα εργασιακά δικαιώματα, στον αντίποδα της "σκληρής" Δικαιοσύνης. Περιορίζομαι να πω ότι μια κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την κοινωνική της ευαισθησία και το ταξικά φιλεργατικό της πρόσημο όχι με κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, αλλά από την έμπρακτη θετική της στάση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Για την τοποθέτηση της Β. Θάνου σε θέση συνεργάτη του πρωθυπουργού επαναδιατυπώνει την πρόταση της Ενωσης για ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει σε δικαστικούς λειτουργούς να καταλαμβάνουν οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο για διάστημα τριών ετών μετά την αποχώρησή τους από το Σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ