Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Και αυτήν τη βδομάδα στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ

Για ακόμα μια βδομάδα, έως τις 20 Ιούλη, συνεχίζεται η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Κώστα Σταματόπουλο και είναι γυρισμένο από κινηματογραφική ομάδα που συστήθηκε γι' αυτόν το σκοπό.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται αποκλειστικά στους κινηματογράφους «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» και «STUDIO». Οι ώρες προβολών για το «STUDIO new star art cinema» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33) είναι καθημερινά στις 19.00 και τις 21.00 και για το «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema» (Ιουλιανού 42) είναι καθημερινά στις 18.30.

Η σκηνοθετική ομάδα δούλεψε με αρχεία που αντλήθηκαν κατά κύριο λόγο από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και κρατικά αρχεία της ΕΡΤ και του Πολεμικού Μουσείου, ενώ έκανε και γυρίσματα στα ίδια τα βουνά όπου ανέπτυξε τη δράση του ο ΔΣΕ. Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκαν πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, αλλά και νεότερο υλικό και πλάνα σύγχρονα από τους χώρους δράσης του ΔΣΕ.

Κινηματογραφική ομάδα: Λεωνίδας Βαρδαρός, Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου, Θεοδοσία Γραμματικού και Γιάννης Μαρούδας. Κείμενα - Ερευνα: Παύλος Ρούφας, Θανάσης Λεκάτης. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μίλτος Δημουλής, Βασίλης Κολοβός, Νίκος Μόσχοβος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστόφορος Γιακουμέλος. Μουσική: Γιώργος Καλτσούνης.

Η είσοδος για άτομα κάτω των 17 και άνω των 65 χρόνων θα είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες ή για οργανωμένα γκρουπ στο τηλέφωνο 210.8220.008.

Ακόμα, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» στις 20.30, προβάλλεται η μοναδική σωζόμενη ταινία του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι «Η δεσποινίδα και ο αλήτης». Γυρίστηκε στην Αγ. Πετρούπολη, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, μέσα σε δύο βδομάδες. Μία ταινία - ποίημα αφιερωμένη στην Λίλια Μπρικ, την μούσα του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και της Ρώσικης Πρωτοπορίας. Βασίστηκε στο διήγημα του Ιταλού συγγραφέα, Εντμόντο ντε Αμίτσις, τo 1895, «Η δασκάλα των εργατών». Προσαρμοσμένη στο σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας του 1918, αποτελεί ένα μικρό, ντελικάτο ερωτικό ποίημα. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του μεγάλου πολύπτυχου αφιερώματος που διοργανώνει η NEW STAR «100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση και κινηματογράφος, επιστροφή στο μέλλον», αλλά και τη συμπλήρωση 124 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και δημιουργού Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, 19 Ιούλη 1893.

Μαζί θα προβάλλεται με το ίδιο εισιτήριο και «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» του Τζίγκα Βερτόφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ