Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αυθαίρετος ο διορισμός της νέας διοίκησης

Αυθαίρετο και αντικαταστατικό χαρακτηρίζει η ΤΕ Κοζάνης της ΕΣΑΚ το διορισμό της περιφερειακής διοίκησης του Ινστιτούτου Εργασίας

Τον αντικαταστατικό και αυθαίρετο ορισμό του Περιφερειακού ΔΣ του Ινστιτούτου Εργασίας Δυτικής Μακεδονίας της ΓΣΕΕ, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ στην Κοζάνη, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ από την οποία και αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν το ΔΣ, που διορίστηκε κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του καταστατικού του ιδρύματος.

Το άρθρο 5. Β.1 του καταστατικού του ΙΝΕ αναφέρει ότι «οι Περιφερειακές και κλαδικές επιτροπές συγκροτούνται σε Σώμα, εκλέγοντας τον πρόεδρό τους, τον Α` και Β` Αντιπρόεδρο και τον Οικονομικό Γραμματέας τους». Το άρθρο, εξάλλου, 4.3 προβλέπει όπως «οι Περιφερειακές και κλαδικές επιτροπές αποτελούνται από 5 έως 11 μέλη».

Κατά παράβαση των δύο αυτών βασικών άρθρων του καταστατικού το Κεντρικό Συμβούλιο του ΙΝΕ διόρισε τα μέλη του ΔΣ και προχώρησε αυθαίρετα στην αύξηση των μελών του Περιφερειακού ΔΣ Δυτικής Μακεδονίας από 11 που ήταν μέχρι τώρα, σε 15.

Η ΕΣΑΚ και οι εκπρόσωποί της από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν το αποκαλούμενο «Περιφερειακό ΔΣ» σαν αντικαταστατικό και παράνομο και δημόσια δήλωσαν ότι δεν το αναγνωρίζουν και δεν το νομιμοποιούν με την παρουσία τους. Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΤΕ Κοζάνης της ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι η αντικαταστατική αυτή μεθόδευση «έχει την πηγή της στο ίδιο το Κεντρικό ΔΣ του ΙΝΕ και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, στον ίδιο τον πρόεδρό της τον κ. Πολυζωγόπουλο και σαν στόχο έχει να καλύψει τις εσωπαραταξιακές διαφορές και αντιθέσεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ».

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όριζε τα 11 μέλη του Περιφερειακού ΔΣ, σύμφωνα με τη δύναμη των παρατάξεων και τα μέλη, με τη σειρά τους, συνεδρίαζαν και συγκροτούνταν σε σώμα με την εκλογή των νόμιμων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Η αυθαίρετη και αντικαταστατική καινοτομία που επιχείρησε φέτος η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, έχει σχέση με ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιδίωξε να αποδυναμώσει την επιρροή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στο περιφερειακό ΔΣ.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός έπρεπε να φύγουν από τη μέση ο τέως πρόεδρος Κ. Αναστασίου και ο ταμίας. Επειδή, όμως, η εκπαραθύρωσή τους από το ΔΣ θα ήταν μεγάλο σκάνδαλο και για ν' αποφύγουν τις έντονες αντιδράσεις σε κάτι τέτοιο, κατέληξαν, κατά παράβαση του καταστατικού, στην αύξηση των μελών του ΔΣ από 11 σε 15, για την αλλαγή των συσχετισμών, ενώ, ταυτόχρονα, διορίστηκαν και τα μέλη του προεδρείου, αντί να εκλεγούν από το νέο ΔΣ! Παρά τις παρασκηνιακές αντιθέσεις ανάμεσα στις ομάδες, όμως, είναι ενδεικτικό ότι οι «ιθαγενείς» συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αλλά και ΑΠ (ΣΥΝ) αποδέχτηκαν και συναίνεσαν στην αντικαταστατική, αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ