Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε!

Από τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Από τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Για τρεις μέρες, από τις 7 έως τις 9 Ιούλη, η πόλη των Ιωαννίνων πλημμύρισε από χιλιάδες νέους και νέες, που έδωσαν μαζικά το «παρών» στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που είχε σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας». Βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν - μια ξεχωριστή σελίδα στην 100χρονη σχεδόν πορεία του Κόμματός μας - τους εκατοντάδες φαντάρους της ΟΚΝΕ, που βρέθηκαν ανάμεσα στα 1924 - 1934 στο κολαστήριο του Πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου Ιωαννίνων. Με μια σεμνή εκδήλωση, εκατοντάδες νέοι και νέες παρευρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους αλύγιστους φαντάρους της ΟΚΝΕ, βροντοφωνάζοντας «Ούτε στο Καλπάκι, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές». Με υψωμένες τις γροθιές μπροστά στο μνημείο, έδωσαν όρκο ότι θα διδαχτούν από το παράδειγμά τους, θα το αναδείξουν και θα το μεταφέρουν σε όλες τις άκρες της Ελλάδας.

Ηταν ένα πραγματικά μαζικό Διήμερο, η κατασκήνωση του οποίου απλώθηκε σε ένα πολύ μεγάλο και όμορφο πάρκο. Το πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), που φιλοξένησε την κατασκήνωση, πήρε κυριολεκτικά ζωή, ύστερα από 10 χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Για βδομάδες, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή της Ηπείρου, χωρίς να υπολογίζουν κόπο, με σχεδιασμένη εθελοντική δουλειά, προετοίμασαν το χώρο ώστε να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους και τον παρέδωσαν αγνώριστο στο λαό της περιοχής. Και ο κόσμος και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν με εγκωμιαστικά σχόλια γι' αυτήν την προσπάθεια.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα το ρεπορτάζ για το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Δημοσιεύει ρεπορτάζ από την εκδήλωση στο Καλπάκι και αποσπάσματα από την ομιλία του Αρη Ευαγγελίδη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και από την παιδική κατασκήνωση που λειτούργησε στο Διήμερο για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους (11/7/2017)
Στα Γιάννενα χτυπάει από σήμερα η καρδιά της πρωτοπόρας Νεολαίας του ΚΚΕ (7/7/2017)
Στην τελική ευθεία για το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (2/7/2017)
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (25/6/2017)
Παζλ και παιχνίδια γρίφων για την Ιστορία της ΟΚΝΕ (21/6/2017)
Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ... ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων (11/6/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org