Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Την Πέμπτη η νέα 24ωρη απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Τις προσπάθειές τους για την επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας στις επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στις 13 Ιούλη, εντείνουν οι δυνάμεις του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και των Παραρτημάτων του σε Πειραιά και Σαλαμίνα, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευή.

Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνουν περιοδείες και συσκέψεις σε τόπους δουλειάς, καρνάγια, συνεργεία και επισκευαζόμενα πλοία. Για σήμερα στις 7 π.μ. έχει προγραμματιστεί περιοδεία στο ναυπηγείο ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ.

Τη συμμετοχή στην απεργία έχει αποφασίσει και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής και Νήσων, ενώ δική τους υπόθεση την προετοιμασία της απεργίας έχουν κάνει και οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Σαλαμίνας, αναλαμβάνοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Κοραή, όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία.

Οι εργαζόμενοι με την απεργία τους διεκδικούν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τη Ναυπηγοεπισκευή, με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής ΣΣΕ (όπως ίσχυε, ανά ειδικότητα), του 2009 - 2010. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ανθρώπινα ωράρια, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργατών, ανάκτηση των απωλειών.

Παράλληλα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η τελευταία ανοιχτή συνεδρίαση του Συνδικάτου που έγινε πριν 6 μέρες, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει ότι αν η εργοδοσία μέχρι τις 15 Ιούλη δεν έχει υπογράψει Συλλογική Σύμβαση σύμφωνα με τα αιτήματα των εργαζομένων, τότε θα προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα ο αγώνας θα συνεχίζεται με πολύμορφες δράσεις.

«Δίνουμε το μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του Πειραιά ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς μαζικό ταξικό αγώνα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου, υπενθυμίζοντας πως ο αγώνας για τη Συλλογική Σύμβαση έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου, δίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και ήδη καταγράφει θετικά αποτελέσματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με απεργία την Πέμπτη συνεχίζουν τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης(2017-07-09 00:00:00.0)
Απεργία και στη Ναυπηγοεπισκευή στις 13 Ιούλη(2017-07-06 00:00:00.0)
Επιβεβαίωσαν την αγωνιστική ενότητα και την αποφασιστικότητά τους(2017-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-02-08 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας για κλαδικές ΣΣΕ(2017-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ